Lege flesjes van de vaccins van Pfizer-BioNTech (genaamd Comirnaty) en AstraZeneca tegen Covid-19.
Volledig scherm
Lege flesjes van de vaccins van Pfizer-BioNTech (genaamd Comirnaty) en AstraZeneca tegen Covid-19. © REUTERS

Vaccins Pfizer en AstraZeneca beschermen ook tegen Indiase variant

De vaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca werken bijna net zo goed tegen de Indiase variant van het coronavirus als tegen de Britse variant. Dat blijkt uit een studie van Public Health England (PHE).

17 reacties

 • Johan Goris

  1 jaar geleden
  Studies moeten we met enige voorzichtigheid interpreteren. Gevaccineerden kunnen blijkbaar nog steeds vooral de varianten doorgeven. Waarschijnlijk is het doorgeven wel minder, maar de gevaccineerden zullen met veel zijn en ze zullen niet ziek zijn en dus niet thuis blijven. Anderzijds is het ook zo dat kwetsbare gevaccineerden ook minder moeten vrezen.
 • Daniel Bamps

  1 jaar geleden
  En ze blijven astra zeneca verder promoten terwijl een groot deel van de mensen dat vaccin weigeren omdat ze er geen vertrouwen in hebben .Ze hebben het in massa aangekocht omdat het goedkoop was en willen het desondanks de negatieve bijwerkingen verder gebruiken.
 • marcus vertongen

  1 jaar geleden
  AstraZenica is het beste en op termijn het veiligste vaccin. Dat zal wel op termijn blijken. Die 66% wilt zeggen, bescherming tegen milde symptomen en wordt bedoeld 100% bescherming tegen overlijden ziekenhuis opname. Mensen die gevaccineerd zijn met AstraZenica geen het vius bijna niet meer door. Ouderen die gevaccineerd zijn en die toch nog sterven, dat is normaal die hun immuunsysteem is versleten. Dan werken de vaccins niet. Ik wil AstraZenica en niks anders.
 • Vanessa Vanloo

  1 jaar geleden
  En wat met Johnson en Johnson vaccin, want ik krijg 'maar' dit vaccin toegediend volgende week... Daar worden geen resultaten over medegedeeld.? Ik wil geen slecht vaccin omdat de vaccinatiegraad op tijd zou behaald worden.
 • Ramon Simon

  1 jaar geleden
  Het jaarlijks griepvaccin beschermt soms ook 40%. Dat is ook beschermt, alleen niet voldoende. Dus hoeveel % beschermt het? 90%, 20%, groot verschil hé.

Wetenschap & Planeet