Lege flesjes van de vaccins van Pfizer-BioNTech (genaamd Comirnaty) en AstraZeneca tegen Covid-19.
Volledig scherm
Lege flesjes van de vaccins van Pfizer-BioNTech (genaamd Comirnaty) en AstraZeneca tegen Covid-19. © REUTERS

Vaccins Pfizer en AstraZeneca beschermen ook tegen Indiase variant

De vaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca werken bijna net zo goed tegen de Indiase variant van het coronavirus als tegen de Britse variant. Dat blijkt uit een studie van Public Health England (PHE).

17 reacties

 • Johan Goris

  1 week geleden
  Studies moeten we met enige voorzichtigheid interpreteren. Gevaccineerden kunnen blijkbaar nog steeds vooral de varianten doorgeven. Waarschijnlijk is het doorgeven wel minder, maar de gevaccineerden zullen met veel zijn en ze zullen niet ziek zijn en dus niet thuis blijven. Anderzijds is het ook zo dat kwetsbare gevaccineerden ook minder moeten vrezen.
 • Daniel Bamps

  4 weken geleden
  En ze blijven astra zeneca verder promoten terwijl een groot deel van de mensen dat vaccin weigeren omdat ze er geen vertrouwen in hebben .Ze hebben het in massa aangekocht omdat het goedkoop was en willen het desondanks de negatieve bijwerkingen verder gebruiken.
 • marcus vertongen

  4 weken geleden
  AstraZenica is het beste en op termijn het veiligste vaccin. Dat zal wel op termijn blijken. Die 66% wilt zeggen, bescherming tegen milde symptomen en wordt bedoeld 100% bescherming tegen overlijden ziekenhuis opname. Mensen die gevaccineerd zijn met AstraZenica geen het vius bijna niet meer door. Ouderen die gevaccineerd zijn en die toch nog sterven, dat is normaal die hun immuunsysteem is versleten. Dan werken de vaccins niet. Ik wil AstraZenica en niks anders.
 • Vanessa Vanloo

  4 weken geleden
  En wat met Johnson en Johnson vaccin, want ik krijg 'maar' dit vaccin toegediend volgende week... Daar worden geen resultaten over medegedeeld.? Ik wil geen slecht vaccin omdat de vaccinatiegraad op tijd zou behaald worden.
 • Ramon Simon

  4 weken geleden
  Het jaarlijks griepvaccin beschermt soms ook 40%. Dat is ook beschermt, alleen niet voldoende. Dus hoeveel % beschermt het? 90%, 20%, groot verschil hé.
 1. Helpt het nu echt om een 'paracetamolletje' te nemen voor je vaccin?

  Helpt het nu echt om een 'paraceta­mol­le­tje' te nemen voor je vaccin?

  Het coronavaccin blijft een van de belangrijkste gespreksonderwerpen van de Vlamingen, zeker nu de vaccinatiecampagne in volle vaart vooruit gaat en wekelijks enkele honderdduizenden een prik krijgen. De ene houdt aan de inenting een pijnlijke arm over, de andere voelt zich nadien een beetje grieperig maar nog meer mensen merken helemaal niets. Wat kan je nu het beste doen om die vervelende bijwerkingen tegen te gaan? Volgens viroloog Steven Van Gucht en Dirk Ramaekers van de Taskforce Vaccinatie is het in ieder geval geen goed idee om preventief een pijnstiller te nemen.

Wetenschap & Planeet