REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant

Een coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer is volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief bij het voorkomen van een besmetting. “Dit is een historisch moment”, zei Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen volgens The New York Times. Ze noemde het een ongekende prestatie dat binnen een jaar een vaccin is ontwikkeld. Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek in Puurs van Pfizer.

51 reacties

 • Homer Ferguson

  8 maanden geleden
  De ceo van Pfizer, Albert Bourla, heeft voor 5,6 miljoen dollar aan aandelen verkocht op de dag dat het bedrijf de goede resultaten van zijn kandidaat-coronavaccin bekendmaakte.(+7,7% stijging op de beurs)Volgens een document ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder voor financiële markten, de SEC, verkocht Bourla 132.508 effecten van 41,94 dollar op Wall Street, voor een equivalent van bijna 5,6 miljoen dollar. Is dit een teken van vertrouwen of aan de noodrem trekken en af de trein springen
 • ivan de ridder

  8 maanden geleden
  Jan Govaert, u hebt duidelijk zélf niets tussen uw 2 oren steken. Pfizer verzorgt de massa-productie en verzorgt binnen dat kader sampling en testen, het vaccin zelf werd ontwikkeld door BioNTech. Let wel, het vaccin moet nog verscheidene test fazen doorlopen eer het formeel goedgekeurd wordt. Dus Trumps kritiek is nergens goed voor, het is niet alsof hij het zélf uitgedokterd heeft. Hem draait het louter om de perceptie dat communicatie pas na zijn verlies vrijgegeven mag worden.
 • Jacqueline Hofman

  8 maanden geleden
  Pfizer heeft nog niets. Het bedrijf werd onverkort aangemaand om aan politiek te doen.
 • Rachel Cousse

  8 maanden geleden
  Een lichtje aan het eind van de tunnel, dat goede nieuws hebben we zo nodig, hopelijk doet het vaccin wat het moet doen, zonder al te veel bijwerkingen. Ik zou me toch veiliger voelen als eerst de leden van het koningshuis en alle hoge pieten zich met dit product hebben laten vaccineer.
 • karin verwimp

  8 maanden geleden
  Trump heeft zoals we van hem gewend zijn een grote mond opgezet en een hoop uit zijn duim gezogen en wat het vaccin betreft gewoon plat geluk dat het inderdaad zo ver lijkt te komen. Meer niet. Als het dit jaar niet is, dat begin volgend jaar. Een vaccin kan gewoon niet uitblijven. Er valt te veel geld mee te verdienen door de pharma reuzen. Vooral voor wie eerst is. En dat is de enige echte drijfveer achter de ontwikkeling van een vaccin.

Wetenschap & Planeet