Ugur Sahin, CEO en mede-oprichter van het Duitse BioNTech.
Volledig scherm
Ugur Sahin, CEO en mede-oprichter van het Duitse BioNTech. © Photothek via Getty Images

Vaccin Pfizer/BioNTech biedt waarschijnlijk goede bescherming tegen omikronvariant

Het coronavaccin van BioNTech en Pfizer biedt waarschijnlijk goede bescherming tegen een ernstig ziekteverloop van de omikronvariant. Dat heeft topman Ugur Sahin van de Duitse vaccinmaker BioNTech tegen persbureau Reuters verklaard.

40 reacties

 • Hans Torenven

  4 weken geleden
  Waarschijnlijk. Waarschijnlijk ... gevaccineerden hangen er allemaal aan. De Pharma boekt winsten die U en mij doen watertanden. En lees het vorige verhaal hier ook op HLN: gevaccineerden verspreiden de boel even hard. Zeker met hun CST'ke. Dus aan alle die op de kap zaten van de niet-gevacc: stop er aub mee. Geloof wat je wil, je pasje heb je en daar kom je niet van af.
 • Maarten Elsen

  1 maand geleden
  Zo goed zelfs dat de ziekenhuizen weer zullen overlopen... stop toch met die zever en laat de natuur zijn gang gaan.
 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  "waarschijnlijk", morgen vertellen ze weer iets anders zodat elk bedrijf toch minstens hun vooropgestelde winstmarges kan halen. Ondertussen zijn ze nog steeds niet verantwoordelijk voor hun eigen testproduct.
 • Erik Noerens

  2 maanden geleden
  Nu vaccineren met moderna waarvan de fabricant al zegt dat het minder werkt tegen nieuwe variant.Legt dat maar uit aan een mens met verstand.
 • els de Loof

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk is hetzelfde als zeggen dat je geen enkele verantwoordelijkheid neemt.
 1. Kinesisten en ergotherapeuten slaan alarm over patiënten met langdurige Covid: “Overstelpt met telefoons van mensen die aan hun lot worden overgelaten”
  PREMIUM

  Kinesisten en ergothera­peu­ten slaan alarm over patiënten met langdurige Covid: “Overstelpt met telefoons van mensen die aan hun lot worden overgela­ten”

  Minstens één op zeven mensen die Covid-19 doormaken, ontwikkelt langdurige Covid en heeft zes maanden later nog altijd één of meerdere symptomen, zo staat te lezen in het rapport rond langdurige Covid dat het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in oktober gepubliceerd heeft. Een deel van die mensen heeft langdurige zorg nodig, maar krijgt die niet volgens de beroepsverenigingen voor kinesisten en ergotherapeuten. Wie thuis uitziekt, blijft in de kou staan. “Ik word overstelpt met telefoons en mails van mensen die een ergotherapeut nodig hebben, maar die aan hun lot worden overgelaten”, aldus Pierre Seeuws, voorzitter van Ergotherapie Vlaanderen.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.

Wetenschap & Planeet