UZ Leuven
Volledig scherm
© UZ Leuven

UZ Leuven voert eerste buikwandtransplantatie in België uit

In UZ Leuven hebben twee darmtransplantpatiënten succesvol een nieuwe buikwand gekregen. Zo'n operatie is wereldwijd al een vijftigtal keer uitgevoerd, maar nu voor het eerst ook met succes in ons land. De techniek voor die transplantatie helpt om een open buik na orgaantransplantatie te voorkomen, meldt het Leuvense universitaire ziekenhuis.

8 reacties

 • Harry Van riet

  4 maanden geleden
  Een krak in zijn vak,hij heeft bij mij 3 jaar geleden 2 longen getransplanteerd,ben superfit en terug voltijds kunnen gaan werken. Jean De Grande,u betaald enkel het remgeld zoals altijd,en ik ben geen minister.
 • Yves Steenssens

  4 maanden geleden
  Het zijn ongelofelijke artiesten en durvers die chirurgen ...mijn bewondering is eindeloos
 • Eduard Dedroog

  4 maanden geleden
  Ik ben in augustus 2020 aan mijn longen geopereerd (LVRS) door prof Ceulemans. Ik heb sindsdien een nieuw kwaliteitsvol leven. Ik dank deze erg goede en menselijke dokter nog dagelijks.
 • Liesbeth Cuppens

  4 maanden geleden
  Wanneer men fundamentele buikproblemen heeft, vallen alle esthetische aspecten in het niet. Het enige waaraan men dan denkt, is genezing en verlossing van een probleem dat al jaren aansleept.
 • Eddy Coussement

  4 maanden geleden
  Ben zelf ook aan mijn longen geopereerd door prof. Dr. Ceulemans. Super bekwame chirurg en ook na de operatie steeds zijn patiënten goed opvolgend en moed insprekend. 👍👍
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.

Wetenschap & Planeet