iStock
Volledig scherm
© iStock

UGent-audioloog: “Verplicht oordopjes op fuiven”

Zeven op de tien jongeren heeft na een avondje stappen soms last van oorsuizingen. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent en de Christelijke Mutualiteit (CM), waar De Zondag over bericht. Audioloog Bart Vinck, verbonden aan de UGent, pleit voor meer sensibilisering en het verplichten van oordopjes op alle muziekevenementen in Vlaanderen.

8 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  4 jaar geleden
  Geluidsinstallatie 120 decibels , met oordopjes 70? Zet dan direct de installatie op 70 decibels , geen oordopjes nodig en geen last voor de omgeving. Maar zover hadden deze slimme onderzoekers nog niet gedacht.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Elke verplichting moet je in theorie ook afdwingen. Naast elke concertganger een verklikker van de overheid die controleert of je oordopjes inhoudt. Of gewoon een decibelmeter die de organisator terug fluit. Op een groot concert is er bovendien altijd een verschil in geluid voor deze die vooraan naast een geluidsbox staat of deze die achteraan op de wei staat. De verstandige die vooraan wil staan zou natuurlijk beter oordopjes gebruiken.
 • Emiel Vandeplas

  4 jaar geleden
  Omgekeerde wereld zoals altijd : beperk geluidniveau voor de organisatoren.. Simpel kan ook, zelfs voor de politiekers. ! Alleen beetje gezond verstand is hierbij nodig., maar ja !
 • jos vermeulen

  4 jaar geleden
  Misschien de muziek gewoon stiller zetten dan moeten er geen milieu vervuilende oordopjes worden uitgedeeld.
 • Ingrid Delphine Souffriau

  4 jaar geleden
  Als het op fuiven moet, dat moet het zéker in het zwembad van Aalst, wanneer de schoolkinderen er zijn. In het beste geval geeft mijn app 81 db. aan! Dit is ook een veiligheids risico.