Prof. Bart De Strooper, VIB-KULeuven-onderzoeker die in Londen aan het hoofd staat van het Dementia Research Institute.
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. Bart De Strooper, VIB-KULeuven-onderzoeker die in Londen aan het hoofd staat van het Dementia Research Institute. © Joel Hoylaerts - Photo News

Topexpert over medicijn tegen alzheimer, de heilige graal in farmaland: “Doorbraak bijna gemist door besparingsdrang”

Met de toelating om Aduhelm op de markt te brengen, lijkt het Amerikaanse biotechbedrijf Biogen de heilige graal in farmaland in handen te hebben. Wat belooft deze ontdekking? Welke twijfels en struikelblokken zijn er nog? Topexperten Bart De Strooper en Sebastiaan Engelborghs leggen uit wat het middel wel en niet kan. “De behandeling met Aduhelm is trouwens wat te vergelijken met een kankerbehandeling”.

8 reacties

 • Severine Cap

  5 dagen geleden
  Eindelijk! Sinds mijn opa eraan overleden is, zou ik liefst alles in het werk stellen opdat men er iets op vindt.
 • Patrick Op het Hoekske

  5 dagen geleden
  Goede zaak dat tegen die ziekte iets kan worden gedaan. Alzheimer is heel zwaar om te dragen in gezinsverband, en ik kan het weten, mijn moeder had deze ziekte. Het begint onschuldig maar word steeds erger wat heel veel offers vereiste. Zelfs s'nachts was er amper rust, constant iemand die haar in de gaten moest houden...ik deel @oswalt billiet hiermee in.
 • Monique Willemsen

  5 dagen geleden
  Ik geloof daar echt in .dat ze dat kunnen. Ge ziet wel met de covid spuit . De wetenschap gaat goed heel goed vooruit. En ik ben daar heel blij over.
 • Harry Van Impe

  5 dagen geleden
  Eindelijk fantastisch nieuws want dit is een zeer ernstige ziekte.
 • oswald billiet

  5 dagen geleden
  Dit medicijn kan er niet vroeg genoeg zijn. Men moet het eerst in eigen kring ervaren om te beseffen dat dit verlies aan geheugen bij naastbestaanden zeer zwaar is om dragen voor de omgeving.. Het leidt soms tot drama's in eigen familie en uiteindelijk soms verwijdering uit de familiekring van de aangetaste personen. Hier moet men niet met de voet op de rem staan en de Amerikanen volgen.

Wetenschap & Planeet