Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Toenemende vraag naar thuisverpleegkundigen

Het aantal mensen dat een thuisverpleegkundige over de vloer krijgt, stijgt snel. Op vijf jaar tijd is het budget ervoor met meer dan 400 miljoen euro gestegen, zo meldt Het Nieuwsblad vandaag.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Hiv-epidemie in België vorig jaar vertraagd door coronapandemie

  Hiv-epidemie in België vorig jaar vertraagd door coronapan­de­mie

  De coronapandemie en de coronamaatregelen hebben vorig jaar een rem gezet op de hiv-epidemie in België. Er werden 727 nieuwe diagnoses vastgesteld in 2020. Dat zijn er 21 procent minder dan in 2019, zo blijkt uit het jaarlijkse hiv-rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. Om hiv verder terug te dringen, moet niet alleen het aantal nieuwe infecties naar omlaag, maar moeten besmette personen ook snel een diagnose en een behandeling krijgen.
 1. Vlaams minister van volksgezondheid Wouter Beke geeft startschot voor nieuwbouwwerken AZ Diest
  PREMIUM
  Diest

  Vlaams minister van volksge­zond­heid Wouter Beke geeft startschot voor nieuwbouw­wer­ken AZ Diest

  Nadat AZ Diest officieel goedkeuring heeft gekregen van alle betrokken instanties, kon op zondag 19 september de aftrap officieel gegeven worden voor de werkzaamheden aan fase 1 van de eengemaakte zorgcampus aan de Verversgracht in Diest. Minister van Volksgezondheid Wouter Beke mocht als eerste de graafmachine besturen, een jongensdroom die uitkwam. De werken gaan van start op maandag 20 september. Verwacht wordt dat AZ Diest in september 2024 in de nieuwbouw kan inhuizen.
 2. Bijna helft 50-plussers wil nog voor pensioen kleiner gaan wonen
  PREMIUM

  Bijna helft 50-plus­sers wil nog voor pensioen kleiner gaan wonen

  Vier op de tien Vlaamse vijftigplussers willen nog voor hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van een comfortabele oude dag. Geen grote tuin, geen spookkamers poetsen, minder trappen en minder energiekosten. “Elke 55-jarige zou de afweging moeten maken: ofwel grondig renoveren ofwel kleiner gaan wonen”, zegt Frank Vastmans, vastgoedeconoom bij KU Leuven. “Jongeren kunnen in die grote huizen terecht.”

Wetenschap & Planeet