Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Studie: “Langetermijneffecten van corona bij een op de drie ziekenhuispatiënten”

Na een ziekenhuisopname wegens Covid-19 ondervindt zeker een op de drie patiënten gezondheidsproblemen op lange termijn. Dat gaat van schade aan organen tot psychologische problemen, blijkt uit een maandag gepubliceerde studie.

7 reacties

 • robert robert

  4 weken geleden
  Dit is een reden te meer om ons aan de maatregelen te houden. We moeten er alles aan doen om het virus onder controle te krijgen. Welke uitleg of bedenking we ook hebben bij de infectiegevolgen: Voorkomen is belangrijker dan genezen. Stop met onnodige (protest)- en andere samenkomsten, leef de regels na. Ze zijn er niet voor niets. Hou vol en we geraken er uit.
 • Saskia Vermeylen

  4 weken geleden
  @Veronica, deze langdurige effecten wordt ook gezien bij mensen die zelfs nooit gehospitaliseerd zijn dus het is niet gelinkt aan de kunstmatige coma maar effectief aan het virus. Dus je hebt enerzijds de acute fase van de infectie die ons gezondheidssysteem belasten maar nadien komt een zeer lange fase van mensen die blijvende schade hebben en dus langdurig medisch behandeld worden dus het systeem blijvend gaan belasten.
 • Marianne Van den Lemmer

  4 weken geleden
  Ik heb vermoeidheidssyndroom, waarschijnlijk gekregen na het helpen van mensen bij een chemische brand. Voor mij is vermoeidheid 'normaal', en ik moet daar altijd rekening mee houden. Dus kom maar op, corona, voor mij maak je geen verschil, durf ik wedden.
 • Leo Duym

  4 weken geleden
  Ik laat nooit een griepspuit zetten (ben 68), nu en dan eens goed uitzieken zonder medicijnen kan nooit kwaad voor een overigens gezonde mens, integendeel, je bouwt weerstand op. Met Covid-19 is het blijkbaar helemaal anders: als het waar is wat hier staat over die lange termijn effecten, dan staan we voor een langdurige, wereldwijde ontwrichting van het economisch en maatschappelijk leven.
 • Dirk Ver Berne

  4 weken geleden
  Ben van februari 2020 besmet geluk niet in hospitaal gelegen maar alle symptomen gehad . Nog veel last van vermoeidheid spierpijn hoofdpijn kort van adem pijn in de borstkas.tintelingen in armen en benen . Krampen . Waterogen . Linker oor suist . Zo zie je maar een aardig beestje . Dit wens je niemand toe . Als ik een dag me goed voel er wat in de tuin werk moet ik het twee dagen uitzweten. Probeer elke dag mijn wandeling te doen .
 1. De gezichten van de derde golf: “Ik dacht dat ik één van de laatsten zou zijn die corona konden krijgen”
  PREMIUM

  De gezichten van de derde golf: “Ik dacht dat ik één van de laatsten zou zijn die corona konden krijgen”

  Wie de beelden zag van de spontane carnavalsstoet door Brussel, zou zweren dat het coronavirus in ons land bezworen is. Tuurlijk is niets minder waar. Cijfers liegen niet, in onze ziekenhuizen staan de knipperlichten opnieuw op rood. En de Covidpatiënten van vandaag hebben duidelijk een ander profiel dan tijdens de eerste en tweede coronagolf. Ze zijn jonger, lijken veel zieker te zijn en velen waren kerngezond, voordat de razendsnelle mutanten kwamen aankloppen. “Ik sport elke dag. En plots lig je dan kortademig op de Covidafdeling en hoest je de longen uit je lijf.”
 2. Een derde van Britse Covidpatiënten belandt binnen 4 maanden weer in het ziekenhuis door gevolgen van ziekte

  Een derde van Britse Covidpa­tiën­ten belandt binnen 4 maanden weer in het ziekenhuis door gevolgen van ziekte

  Bijna een derde van de Covidpatiënten die in het Verenigd Koninkrijk in het ziekenhuis worden opgenomen, belandt binnen de vier maanden opnieuw in het ziekenhuis door de gevolgen van de ziekte. Een op de acht van deze patiënten sterft. Dat blijkt uit een analyse van de medische gegevens van maar liefst 48.000 Covidpatiënten. Onderzoekers publiceerden hun bevindingen in het vaktijdschrift British Medical Journal.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw

Wetenschap & Planeet