Een poolvos. Vooral diersoorten in koude gebieden lopen gevaar.
Volledig scherm
Een poolvos. Vooral diersoorten in koude gebieden lopen gevaar. © Shutterstock

Studie: klimaatopwarming werkt verspreiding van dierenziektes in de hand en dat heeft ook gevolgen voor de mens

Naarmate het klimaat wereldwijd verder opwarmt, zullen dierenziektes die door parasieten overgedragen worden, zich verder verspreiden in de noordelijke hemisfeer. Dieren in koude regio’s in het verre noorden en in hooggelegen gebieden zullen daar de zwaarste gevolgen van ondervinden, maar ook de mens loopt gevaar. Dat stelt een studie die vrijdag wordt gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

1 reactie

  • Frank Joos

    1 jaar geleden
    De helft van de klimaatopwarming komt door de propere lucht dat we nu krijgen. De zon kan veel meer opwarmen. Enzo is het altijd iets en zal het altijd iets blijven. Dus ze kunnen blijven geld oprapen.
  1. CEO BioNTech: “Drie dosissen van vaccin niet voldoende om omikron te stoppen”

    CEO BioNTech: “Drie dosissen van vaccin niet voldoende om omikron te stoppen”

    “Zelfs wie drie prikken van het vaccin heeft gehad, kan Covid nog altijd doorgeven.” Dat zegt Ugur Sahin, CEO en medeoprichter van farmagigant BioNTech, het Duitse bedrijf dat samen met Pfizer een van de meest effectieve coronavaccins op de markt bracht. Sahin is tegelijkertijd optimistisch over de eerste resultaten uit het veld in Zuid-Afrika en Engeland. In de Franse krant ‘Le Monde’ noemt hij die “geruststellend”.

Wetenschap & Planeet