Een staafje om een coronatest mee uit te voeren.
Volledig scherm
Een staafje om een coronatest mee uit te voeren. © EPA

Studie: “Antilichamen tegen corona tot vier maanden na herstel aanwezig”

Antilichamen tegen het nieuwe coronavirus zijn tot vier maanden in hogere concentraties aanwezig in meer dan 90 procent van de herstelde coronapatiënten in IJsland. Dat wordt gesteld in een studie die gisteren is verschenen in het New England Journal of Medicine. 

  1. Grote uitbraak coronavirus op vissersboot mogelijk eerste directe bewijs dat antilichamen infectie verhinderen

    Grote uitbraak coronavi­rus op vissers­boot mogelijk eerste directe bewijs dat antilicha­men infectie verhinde­ren

    Op een Amerikaanse vissersboot uit Seattle brak in mei het nieuwe coronavirus uit. Meer dan 85 procent van de opvarenden raakte besmet. Bij drie van hen waren voor de afvaart neutraliserende antilichamen in het bloed aangetroffen. Zij liepen het virus niet opnieuw op. Dit is het eerste natuurlijke experiment van die aard sinds Covid-19 eind vorig jaar de wereld teistert.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”

Wetenschap & Planeet