(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Stoppen met roken heeft meeste kans op slagen met hulp van tabakoloog: “Persoonlijke aanpak geeft net dat extra duwtje in de rug”

Week zonder TabakWie wil stoppen met roken vergroot de kans om daarin te slagen als hij de hulp inroept van een tabakoloog. Dat is de boodschap van de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT) en haar Franstalige zusterorganisatie FARES naar aanleiding van de Week zonder Tabak, die deze week plaatsvindt.

17 reacties

 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Uit mijn eigen ervaring: de overtuiging en de wil is het belangrijkst, en je moet er ook heel bewust de voordelen van inzien. En tabakoloog of niet, je moet het nog altijd zélf doen. Ik ben zo blij dat ik van die vuiligheid af ben en voel me stukken beter.
 • walter Bogaerts

  1 maand geleden
  pure geldverspilling. De enige manier is op eigen kracht direct stoppen. De omgeving haar steun is veel belangrijker.
 • Peeters Francis

  1 maand geleden
  Larrie en apenkool, roken en stoppen met roken zit tussen de oren. Een beetje karakter en je bent er na 1 week vanaf.
 • karel daneels

  1 maand geleden
  wat je zelf doet doe je beter als de wil groot genoeg is gaat het vanzelf alle andere middelen zijn praat voor de vaak en kosten bergen geld .
 • Mieke Hendrickx

  1 maand geleden
  Stoppen met roken lukt enkel met een sterk karakter. De meeste die een hulpmiddel gebruiken, hervallen. Een datum vastzetten en een sterke wil. Ik kan het weten want ben al 28 jaar gestopt.
 1. VN-rapport: “Meer cannabisgebruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoeningen”

  VN-rap­port: “Meer cannabisge­bruik zorgt voor stijgend aantal psychische aandoenin­gen”

  Het regelmatig gebruik van cannabis is door toenemende legalisering en door de coronalockdowns de laatste tijd gestegen. Een rapport van de Verenigde Naties dat vandaag wordt gepubliceerd, waarschuwt dat die toename tot een groeiende belasting van de gezondheidsvoorzieningen leidt. Het stijgende gebruik van het middel veroorzaakt namelijk een toename van het aantal psychische aandoeningen in bijvoorbeeld West-Europa.

Wetenschap & Planeet