Wetenschappers zoeken een medicijn om coronapatiënten te genezen. Hier: de corona-afdeling van het UZ Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschappers zoeken een medicijn om coronapatiënten te genezen. Hier: de corona-afdeling van het UZ Gent. © Franky Verdickt

Stap dichter bij “wondermedicijn”: Israël ontdekt veelbelovend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek

Vaccins zullen ervoor moeten zorgen dat we niet meer besmet raken met het coronavirus, maar intussen zijn wetenschappers ook ijverig op zoek naar geneesmiddelen voor patiënten die tóch ziek worden. Israël claimt alvast een medicijn gevonden te hebben dat Covid-19 geneest. De eerste tests doen het beste vermoeden, want het ‘reumamedicijn’ heeft alle proefpersonen kunnen genezen. In ons land worden de resultaten van enkele studies heel binnenkort verwacht. Wordt dit een nieuwe uitweg uit deze crisis?

70 reacties

 • paola nerozzi

  2 weken geleden
  Niemand kan toveren alles veel te laat zeggen ze hier ik denk als ze er jaren aan moeten werken voor een remedie te vinden en nu op een jaar tijd dan vraag ik me af of het wel veilig is ik denk er het mijne van en inderdaad sterven er mensen heel erg voor wie iemand dierbaar heeft verloren maar als ik op de leeftijden mag voortgaan hebben vele een mooi leven gehad mocht ik zo oud worden zonder veel last te krijgen van allerlei kwaaltjes zou ik blij zijn niemand heeft het eeuwige leven nu eenmaal
 • Nico Van Landschoot

  2 weken geleden
  De grote pharmaciebedrijven zullen eerst op de markt brengen waar ze het meest mee verdienen. Mensenlevens staan hoogstens op de tweede plaats als het er op aan komt. Pfizer heeft al miljarden verdient aan het vaccin.
 • Xavier Derck

  2 weken geleden
  Sorry, maar colcichine is geen cytostaticum als hiervoor gepubluceerd. En het verwacht inderdaad de symptonen maar genezing is van een heel andere orde
 • felix strackx

  2 weken geleden
  't Is allemaal te laat, veel te laat. Tegen dat ze een geneesmiddel gevonden hebben, zijn er nogmaals duizenden mensen overleden. Ouders, grootouders of overgrootouders. Het had allemaal niet gehoeven als er van meet af aan krachtdadig opgetreden was.
 • Luc Huyghe

  2 weken geleden
  Dat supermedicijn zal waarschijnlijk in 2032 goedgekeurd raken door de EU, en in 2065 op de markt komen in de EU.
 1. Pierre Van Damme: “Alle vaccins in ons land zijn bijzonder werkzaam, ook tegen Britse variant”

  Pierre Van Damme: “Alle vaccins in ons land zijn bijzonder werkzaam, ook tegen Britse variant”

  Alle coronavaccins die in ons land gebruikt worden, zijn bijzonder werkzaam, ook tegen de Britse variant. Dat benadrukte vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie, tijdens de wekelijkse briefing over de vooruitgang van de vaccinatiecampagne in ons land. Het AstraZeneca-vaccin wordt voorlopig niet toegediend bij 55-plussers, maar Van Damme benadrukt dat dat niet wil zeggen dat het voor hen niet werkt.
 2. Ook Japan kampt met vaccinatieproblemen: verspilling van miljoenen doses door gebrek aan ‘supernaalden’ dreigt

  Ook Japan kampt met vaccinatie­pro­ble­men: verspil­ling van miljoenen doses door gebrek aan ‘supernaal­den’ dreigt

  De truc met de ‘supernaald’ - weet u nog? Daarmee haal je niet vijf maar zes doses uit een flacon met het Pfizer-vaccin. Nu blijkt dat Japan er niet in zal slagen om het onderste uit de flacons te halen wegens een gebrek aan die speciale naalden. Van de 144 voorziene miljoen shots gaan er zo miljoenen verloren. Een serieuze domper voor de Japanse vaccinatiecampagne.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet