Spoedarts Ignace Demeyer
Volledig scherm
Spoedarts Ignace Demeyer © VTM NIEUWS

Spoedarts Ignace Demeyer: “Epidemie in Italië werd groter na sluiting scholen”

coronavirusIgnace Demeyer, spoedarts in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst, betreurt de beslissing om de scholen te sluiten. “Dat hebben ze in Italië ook beslist, en daardoor is de epidemie er nog groter geworden”, zei hij in de studio bij VTM Nieuws. De spoedarts pleit ook voor een totale lockdown. 

27 reacties

 • Tom De Bondt

  3 jaar geleden
  @Wim Vanderheijden : ik werk in de (Vlaamse) medische sector en daar geeft men de Franstaligen 100% gelijk. Het is nu geen tijd voor politiek, verdeeldheid, maar om maatregelen te nemen. Vlaams of Franstalig, het virus slaat even hard toe hoor.
 • Chris Van den Eede

  3 jaar geleden
  Of hoe de Franstaligen België besturen tegen het wetenschappelijk advies in, omdat Frankrijk het zo doet. Het stuit me eerlijk gezegd zwaar tegen de borst, ook al omdat ze het gros van de EU steun innen terwijl de Vlaamse motor het land doet draaien. Dat is vuile politiek volledig op het conto van de Vlaamse vivaldi opportunisten te schrijven.
 • NICOLAS VANDEVIJVER

  3 jaar geleden
  Een grote dank aan alle mensen in de zorg , distributie, Winkels en scholen. Voorlopig denk ik nog dat alles stil leggen het beste is en grenzen sluiten waarom nog vliegtuigen laten komen van landen met grote besmettingshaarden Nu blijven veel bedrijven nog door draaien. Hoeveel bestelwagens met 3 personen erin zie ik rijden.
 • Wim Dhondt

  3 jaar geleden
  Dikke pluim voor de leerkrachten die toch hun uiterste best doen om de kinderen op te vangen en of via digitale kanalen de kinderen taken en lessen te geven.
 • Kris Pieters

  3 jaar geleden
  Wie de reportage op canvas zag kan enkel besluiten dat een pandemie stoppen alleen maar kan door quarantaine. De scholen sluiten is dus een must, maar ouders moeten enkel hun verantwoordelijkheid nemen voor hun ouders én hun kinderen. Daarnaast kan ik enkel bang zijn voor het volgende virus, dat er zeker komt. We kunnen enkel hopen dat het geen tweede ebola wordt...
 1. Man kleurt donkergrijs door antidepressiemiddel: “Ik nam medicijnen en begon van kleur te veranderen”
  Play

  Man kleurt donker­grijs door antidepres­sie­mid­del: “Ik nam medicijnen en begon van kleur te veranderen”

  Tyler Monk (34) kreeg vorig jaar het antidepressiemiddel Fluoxetine voorgeschreven. Na een week tijd merkte hij een verandering op. Niet aan zijn mentale gezondheid, wel aan zijn uiterlijk. De huidskleur van Tyler werd op bepaalde plekken steeds donkerder. Hij stopte met de medicatie, maar heeft nog steeds een donkergrijze huidskleur die niet herstelt. Enkel plekken waar zonlicht aan kon komen tijdens het nemen van de medicatie, zoals zijn gezicht, armen en benen, zijn aangetast. De rest van zijn huid ziet er normaal uit. Een exacte verklaring werd nog niet gevonden, maar het gezin geeft de hoop niet op en blijft zoeken naar de oorzaak en een remedie.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.