Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Slecht nieuws voor wie morgen wil uitslapen: slaaptekort haal je niet in

Slaap is belangrijk: het stimuleert je concentratie- en reactievermogen, het is belangrijk voor het herstel van de hersenen en het geeft je energie. Wie te weinig of slecht slaapt, loopt een hoger risico op obesitas en diabetes. En jammer genoeg kan dat slaaptekort niet snel ingehaald worden, zelfs niet tijdens de weekends. Dat blijkt uit nieuw onderzoek aan de University of Colorado Boulder in de VS.

1 reactie

 • Catherine MISTIAEN

  3 jaar geleden
  'Slaapverlof' zou een basisrecht moeten worden op het werk, net zoals lunchpauze en wc-bezoek. (Met bewijs voor de werkgever dat je echt slààpt tijdens dit verlof.)
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet