Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Slaaptekort door sociale media is groter probleem voor mentale gezondheid tieners dan sociale media zelf

Ouders maken zich al langere tijd zorgen over de impact die sociale media zouden hebben op de mentale gezondheid van hun kinderen. Maar nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het eerder het slaapgebrek is dat optreedt door bezig te zijn met sociale media dat tot directe problemen leidt bij tieners dan de sociale media zelf.

2 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Opvoeden is dingen durven toelaten maar ook VERBIEDEN. 'Verbieden' is het moeilijkst, en daar zijn oma en opa radicaal tegen (geweest): in de jaren 1960 was het verboden om te verbieden. Popmuziek moest kunnen, de jeugd was de toekomst, wég met het establishment, 'sex and drugs and rock 'n roll'!! Dus, wie zal nu de jeugd van tegenwoordig opvoeden???
 • Bianca Vantieghem

  2 jaar geleden
  Het grootste vergif zoals het nu is!! Niet alleen bij jongeren trouwens. Het moest de mensen zogezegd dichter bij elkaar brengen maar het zorgt alleen maar voor verdeling en manipulatie. Dan nog maar te zwijgen over hoe die bedrijven er geld aan verdienen en de praktijken die ze daarvoor gebruiken. Het bekijken en afluisteren van privezaken bijvoorbeeld. Mensen staan daar veel te weinig bij stil.
 1. Risico op bloedklonters veel lager na vaccinatie dan wanneer iemand corona zelf oploopt

  Risico op bloedklon­ters veel lager na vaccinatie dan wanneer iemand corona zelf oploopt

  Het risico op het ontwikkelen van bloedklonters is veel lager na een vaccinatie tegen Covid-19 dan wanneer iemand de ziekte zelf oploopt. Dat blijkt uit de grootste studie tot nu toe naar de bijwerkingen van het vaccin. De resultaten werden gepubliceerd in het ‘British Medical Journal’. De medische gegevens van 29 miljoen mensen die hun eerste Pfizer- of AstraZeneca-dosis kregen, werden daarbij vergeleken met die van bijna 2 miljoen positief geteste mensen.

Wetenschap & Planeet