DR
Volledig scherm
© DR

Simulatie toont hoe één hoestje supermarktklanten twee gangen verder kan besmetten

CORONAVIRUSWie één enkele keer niest of hoest in een supermarkt, verspreidt een wolk van minuscule druppels die aanzienlijk langer in de lucht blijft hangen dan oorspronkelijk gedacht. Klanten die zich twee gangpaden verder bevinden, lopen zo gevaar op besmetting, is te zien in een verontrustende simulatie van Finse wetenschappers. Hun recente bevindingen konden nog niet worden bevestigd door andere vorsers.

83 reacties

 • danny van camp

  2 jaar geleden
  Ja en wordt het virus niet verspreid door de airco of luchtverversing systemen
 • Thomas Sijmons

  2 jaar geleden
  Dit is een test in een gesloten ruimte, zonder luchtverversing. Als er wel afzuiging is worden deze micropartikelen afgevoerd. De Japanners testen dit al langer. Een luide conversatie zou hetzelfde effect hebben in een gesloten ruimte dus.
 • Rene Dannau

  2 jaar geleden
  meer UV licht laten branden in de warenhuizen UV verbrand het virus blijf er ook niet te lang in rondlopen het geeft je zonnebrand.
 • maarten mouton

  2 jaar geleden
  Ik zie vooral verschillende virologen die allemaal een andere mening hebben over het virus en hun mening om de paar dagen ook bijstellen.
 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  Ben Detrez.Bij ons zijn er honderden vrijwilligers die boodschappen willen doen voor " risicopatiënten".Die mondmaskers moesten allang uitgedeeld zijn.Vlaams Belang Antwerpen doet het al.

Wetenschap & Planeet