Longarts Guy Brusselle van UZ Gent (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Longarts Guy Brusselle van UZ Gent (rechts). © Jan De Meuleneir / Shutterstock

“Rokers beter beschermd tegen Covid? Gevaarlijk fabeltje”: longarts UZ Gent zet feiten op een rij

Al ruim twee jaar wordt beweerd dat rokers minder kans hebben om een coronabesmetting op te lopen. Maar klopt dit wel? Als ze toch geïnfecteerd raken met Covid-19, zouden ze net zieker worden dan niet-rokers. Geldt dit laatste dan voor iedereen die af en toe een sigaret opsteekt? Professor Guy Brusselle (Universiteit Gent), een autoriteit op het vlak van roken en corona, legt uit wat wetenschappers op dit moment al zeker weten. 

38 reacties

 • Jozef Vermeulen

  3 maanden geleden
  Martine Leemans, ik neem aan dat je de straat oversteekt zonder te kijken of er verkeer aankomt? Want sterven moeten we allemaal, niet?
 • johan ruell

  4 maanden geleden
  Ben het eens met Martine Leemans. Roken is toepasselijk op alle lagen van de bevolking en je kiest ervoor of niet. Je leeft maar één keer en mijn opa heeft heel zijn leven gerookt en 93 geworden zonder ook maar één keer in de kliniek te hebben gelegen. Hij is dan nog van iets anders gestorven. Ik zelf ben 12 jaar geleden gestopt, sport nog veel en dat is ook een keuze. Ik voel er me goed mee. Zoals ik al zei: elkeen heeft zijn eigen draaiboek in het leven.
 • walter aerts

  4 maanden geleden
  Staan, zitten ,liggen gezond of niet als ze aan uw koor trekken moet ge gaan het is niet anders
 • Bart Diricx

  4 maanden geleden
  Ik rook en heb corona gehad,had geen koorts en moest niet hoesten.Maar ieder persoon verschilt in hoe hij op een virus reageert.
 • David McIntosh

  4 maanden geleden
  Roken doodt virussen in de neus heb ik ooit gelezen. Roken vernielt ook de haartjes in de neus. Als rokers stoppen met roken, zijn zij een vogel voor de ‘virus’kat.

Wetenschap & Planeet