Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rode Kruis zoekt dringend 32.400 nieuwe donoren

De lange weekends in mei, het mooie weer en de versoepeling van de coronamaatregelen hebben tot gevolg dat er in Vlaanderen nu al een te lage bloedvoorraad is. Het Rode Kruis zoekt dit jaar 50.000 nieuwe donoren maar halfweg het jaar hebben er zich nog maar eenderde van dat aantal aangediend. 

9 reacties

 • Hans Torenven

  2 maanden geleden
  bloeddonor al jaren en zonder vaccins erin ! Puur van de pers ! Logisch dat ze dat willen, das voor de bloedklonters ! :-)
 • CHRISTINE LANDUYT

  2 maanden geleden
  Omdat ik altijd panische prikangst heb gehad was het voor mij uitgesloten om bloed te doneren. Met ouder worden heb ik deze angst geleidelijk aan overwonnen. Ik kan er nog steeds niet naar kijken maar na een promofilmpje van het rode kruis op tv met vraag om donoren , ben ik op mijn 60 ste gestart met doneren van bloed. Ik doe dit nu 3 jaar elke keer het mag. Ik hoop dit te kunnen blijven doen zolang ik mag. Het geeft mij veel voldoening te weten dat dit misschien een leven kan redden.
 • Johnny Temmerman

  2 maanden geleden
  als je bloedgeef centra gaat weg halen door eigen wanbeleid dan verlies je de oud gediende bloedgevers.25 jaar lang in onze gemeente en dan plots stoppen omdat 2 dokters te duur zijn ipv 25 j lang met 1 dokter goed gewerkt.100 gevers plots verdwenen : eigen schuld dikke bult
 • Pé Gevers

  2 maanden geleden
  Ik heb in heel mijn leven ruim meer dan 100 keer bloed gegeven en ruim meer dan 200 keren plasma. Ik wil nu ook nog wel bloed geven maar een 70 jarige mag dat niet meer.
 • André Van der Poorten

  2 maanden geleden
  Sinds onze ambtenaren geen dagje verlof meer krijgen is er een tekort ! Ik persoonlijk ken er drie die ( om een of andere reden ) niet meer komen . Er zijn natuurlijk nog vele anderen die trouw zijn gebleven .
 1. Btw maakt niet-therapeutische behandelingen in een klap vijfde duurder: voor deze consultaties bij tandarts, kinesist en diëtist betaalt u 21 procent meer
  PREMIUM
  48

  Btw maakt niet-therapeuti­sche behandelin­gen in een klap vijfde duurder: voor deze consulta­ties bij tandarts, kinesist en diëtist betaalt u 21 procent meer

  De behandeling van een spierscheur zal u niet extra in de portemonnee voelen, maar de kinesist die u begeleidt om de Marathon van Antwerpen in een toptijd te lopen, wordt wel 21 procent duurder. Dat komt er ook bij op het ereloon voor de tandarts die uw rokerstanden weer hagelwit maakt, of de huisarts die een verzekeringsattest aflevert. Zorgverstrekkers moeten vanaf 1 januari btw rekenen voor alle niet-therapeutische behandelingen en ingrepen. Maar wat is dat, niet-therapeutisch? Betaal ik ook voor die al dure beugel van de kinderen 21% meer?
 1. Virale lading Deltavariant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  Virale lading Deltavari­ant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  De Deltavariant is meer dan drie keer zo besmettelijk als de originele stam van het SARS-CoV-2-virus. Waarom dat zo is, dat probeert een nieuwe studie te achterhalen. Daaruit blijkt dat het virus zich sneller in de luchtwegen van de gastheer nestelt en in veel grotere mate. Gemiddeld hadden patiënten bij hun eerste positieve test zelfs 1.000 keer meer viruslading dan wie aanvankelijk besmet was met de originele virusstam. Dat kan een verklaring zijn voor de hogere besmettelijkheidsgraad.
 2. Meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacijfers zo snel
  133

  Meer dan 50.000 nieuwe besmettin­gen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacij­fers zo snel

  Nederland kampt met een sterk stijgend aantal coronabesmettingen. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Dat is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week. Met zo’n vaart gingen de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de hele coronacrisis nog niet omhoog.

Wetenschap & Planeet