Maggie De Block.
Volledig scherm
Maggie De Block. © Photo News

Regering zet overleg buitenspel en brengt onzekerheid voor zorgverleners en patiënten

De regering zet het overleg buitenspel en brengt patiënten, zorgverleners en zorgvoorzieningen in onzekerheid. Zo reageren de vertegenwoordigers van de zorgverstrekkers en zorginstellingen, van de mutualiteiten en de vakbonden in een gezamenlijk persbericht op de beslissing van de regering om zich te onthouden bij de stemming over de begroting tijdens de Algemene Raad van het Riziv.

6 reacties

 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  Sinds 1990 is er in dit land rekening gehouden dat we met 60% de kaap van 80jaar zouden halen dus plunderend de politieke partijen de opgebouwde pensioen fondsen om een juist jaarlijks budget te halen, zoniet was het sale and rent, uiteindelijk moeten we besluiten dat alle partijen ons bij de neus hebben genomen, het zilverfonds is de creme van een lege box, a la van de lanotte en ps genoten
 • Jo Hendr

  1 jaar geleden
  Wat doet DeBlock? Juist niets
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  patienten zijn nu eenmaal niet de doelgroep van deze regering, enkel hun geld is van hun belang
 • Ludo Hermans

  2 jaar geleden
  De begroting voor de uitbetaling van de monsterweddes en uitstappremies van onze politici laat niet toe ook maar iets te doen voor de zieke burger!
 • Patrick Rasschaert

  2 jaar geleden
  De Block houdt het tegen omdat het geld zogezegd naar de structuren en niet naar de patiënten zou gaan. Sedert wanneer is De Block bezorgd over de patienten tenzij die patient haar geldzak is
 1. Al 15 Nederlanders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten
  2

  Al 15 Nederlan­ders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten

  Al zo’n vijftien Nederlanders zijn naar Servië gereisd om daar tegen corona gevaccineerd te worden. Het ex-Joegoslavische land kampt met een vaccinoverschot en ent daarom ook buitenlanders in. Een reisbedrijfje uit Eindhoven verzorgt voor geïnteresseerden de vlucht, het verblijf en nodige Servische paperassen. Kanttekening bij het verhaal: Servië zet Russische en Chinese vaccins, dewelke nog niet door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zijn goedgekeurd.
 2. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

Wetenschap & Planeet