Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Psychologen geven ons advies: 5 tips om met het nieuws over het coronavirus om te gaan

De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) adviseert ons hoe we moeten omgaan met de berichtgeving rond het coronavirus. Vijf tips krijgen we mee, afkomstig van de American Psychological Association en aangepast aan onze situatie. Adem diep in en laat je niets wijsmaken door de media, is de onderliggende toon. Wij houden het op de feiten: wereldwijd stierven er tot nu toe officieel 1.018 patiënten aan het nieuwe coronavirus en zijn meer dan 43.000 mensen ermee besmet. In ons land testte tot nu toe één persoon positief op het virus. Hierbij de raadgevingen van de VVKP.

8 reacties

 • veeveke van deun

  2 jaar geleden
  Heb juist mijn man verloren en heb heel veel angst en last van eenzaamheid .Wie kan mij helpen
 • nans DERADEMAEKER

  2 jaar geleden
  Dominique Hermys typische reactie van deze tijd...ikke en de rest kan stikken...goe bezig gij!
 • Johan De Cauwer

  2 jaar geleden
  Het is ongetwijfeld juist dat wandelen in een bos met dit weer veel gevaarlijker is dan ziek te worden met het Corona virus maar dat neemt niet weg dat het potentiële gevaar bestaat. Er zijn artsen die spreken over een mogelijke (toekomstige, eventuele) epidemie 60% van de bevolking zou kunnen treffen. Dat blijft koffiedik kijken, maar mensen die erover denken zijn veeleer realisten en hebben geen psychologische steun nodig, maar alleen goede informatie.
 • Jurgen Gaerdelein

  2 jaar geleden
  En als dit artikel je dan terug gerustgesteld heeft, kijk dan naast tip nr.2: "Lees ook Expert waarschuwt: “Coronavirus kan 60 procent van wereldbevolking treffen” Goe bezig, jongens!
 • Danielle Duym

  2 jaar geleden
  Serieus? Zijn er echt mensen die hiervoor psychologische hulp nodig hebben? Ik lig bijna van mijn stoel.
 1. Expert waarschuwt: “Coronavirus kan 60 procent van wereldbevolking treffen”
  Coronavirus

  Expert waarschuwt: “Coronavi­rus kan 60 procent van wereldbe­vol­king treffen”

  “Het coronavirus kan 60 procent van de wereldbevolking treffen.” Dat heeft de bekende epidemioloog Gabriel Leung uit Hongkong gezegd tegen The Guardian. Volgens de toonaangevende expert moeten andere landen overwegen om gelijkaardige inperkende maatregelen te nemen, zoals in China. Anders kan het dodental enorm oplopen. Viroloog Marc Van Ranst van de KU Leuven nuanceert. “We moeten niet panikeren”, zegt hij. “Maar tegelijk wel voorbereid zijn op iets erger.”

Wetenschap & Planeet