Volledig scherm
© REUTERS

Proefpersoon coronavaccin AstraZeneca vertoont “ernstige neurologische symptomen”

De proefpersoon die nevenwerkingen ondervindt van het potentiële coronavaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford, lijdt aan myelitis, een zeldzame aandoening waarbij het ruggenmerg ontsteekt. Dat heeft Pascal Soriot, de CEO van AstraZeneca, vandaag meegedeeld tijdens een private conference call met drie investeerders. Dat meldt de wetenschapsnieuwssite STAT.

 1. Neem je nu best ibuprofen of paracetamol bij mogelijke tekenen van Covid-19-infectie?
  PREMIUM

  Neem je nu best ibuprofen of paraceta­mol bij mogelijke tekenen van Co­vid-19-infectie?

  Herinnert u zich hoe in het voorjaar het gebruik van ibuprofen bij een corona-infectie werd afgeraden? Vandaag loopt een spotje op televisie waarin wordt gesteld dat zowel paracetamol als ibuprofen veilig zijn “tijdens de Covid-19-periode”. Klopt dit of is het een verkooppraatje? En wat doe je best als je vreest het virus onder de leden te hebben? We vroegen het aan professor farmacologie (KU Leuven) Gert Laekeman en Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde (VUB).
 2. Studie naar beloftevol coronavaccin stilgelegd, maar volgens virologen komt eerste levering niet in gevaar
  PREMIUM

  Studie naar beloftevol coronavac­cin stilgelegd, maar volgens virologen komt eerste levering niet in gevaar

  Het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de Universiteit van Oxford zetten de vergevorderde testen met hun kandidaat-coronavaccin op pauze nadat een proefpersoon ongewenste bijwerkingen ondervindt. Zenuwachtigheid is nergens voor nodig, zeggen experts, ook al reserveerde Europa 300 miljoen doses van het vaccin. “Het is logisch dat er al eens een probleem opduikt.”
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

Wetenschap & Planeet