Volledig scherm
© REUTERS

Proefpersoon coronavaccin AstraZeneca vertoont “ernstige neurologische symptomen”

De proefpersoon die nevenwerkingen ondervindt van het potentiële coronavaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford, lijdt aan myelitis, een zeldzame aandoening waarbij het ruggenmerg ontsteekt. Dat heeft Pascal Soriot, de CEO van AstraZeneca, vandaag meegedeeld tijdens een private conference call met drie investeerders. Dat meldt de wetenschapsnieuwssite STAT.

28 reacties

 • Katelijne Sedeyn

  6 maanden geleden
  Zegt genoeg dus! Er is helemaal nog geen vaccin tegen coronavirus. ..Het is en blijft een virus & virussen muteren. Ik hou nog steeds serieuze afstand kom enkel buiten als ik moet met mondmasker en hou mij aan mijn bubbel...
 • phil smedts

  6 maanden geleden
  Het is blijkbaar niet zonder reden dat dit bedrijf in een contract met de overheid vastlegt dat de gevolgen als er iets misgaat door de overheid (de belastingbetaler dus) betaald moeten worden. Kassa kassa voor het bedrijf, en voor de verliezen en schadevergoedingen kunnen wij opdraaien
 • Yves Cordy

  6 maanden geleden
  Dus is nu duidelijk waarom de mensen die het vaccin zouden krijgen een verklaring moesten ondertekenen waarin ze afstand deden van alle verhaal tegenover de producent van het vaccin in geval van ernstige bijwerkingen. Ik denk dat ik nog maar een paar maanden (jaren) aan afstandhouden zal doen. Lijkt me veiliger!
 • Luc Verstraelen

  6 maanden geleden
  Een nieuw vaccin of geneesmiddel maken duurt inderdaad meerdere jaren als men van nul moet beginnen.Nu is men vertrokken van bestaande vaccins zoals men elk jaar de griepvaccins aanpast.Dus stop met te zeggen dat men geen corona vaccin kan maken binnen een jaar. Ik wil zo snel mogelijk een vaccin zodat ik zo snel mogelijk weer de wereld kan over reizen. Ik ben de 60 voorbij en heb dus niet zoveel meer goede jaren voor de boeg.
 • Brent Verbruggen

  6 maanden geleden
  Tis dus nog niet zeker dag het effectief van het vaccin komt? Niet dat ik het wil, maar hoe sneller dat er iets is hoe sneller we weer normaal kunnen gaan en doen zonder een boete te krijgen.
 1. KU Leuven-wetenschappers laten beschadigd weefsel herstellen bij inflammatoire darmziekten

  KU Leu­ven-wetenschap­pers laten beschadigd weefsel herstellen bij inflamma­toi­re darmziek­ten

  Onderzoekers van de KU Leuven en de Nationale Universiteit van Seoel hebben een methode ontwikkeld waarbij cellen van het immuunsysteem de instructie krijgen om beschadigd weefsel in de darm te helpen herstellen. Daarmee staat de weg open voor een effectievere behandeling van inflammatoire (ontstekingsachtige) darmziekten, zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Dat meldt de KU Leuven vandaag.
 2. Studie naar beloftevol coronavaccin stilgelegd, maar volgens virologen komt eerste levering niet in gevaar
  PREMIUM

  Studie naar beloftevol coronavac­cin stilgelegd, maar volgens virologen komt eerste levering niet in gevaar

  Het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de Universiteit van Oxford zetten de vergevorderde testen met hun kandidaat-coronavaccin op pauze nadat een proefpersoon ongewenste bijwerkingen ondervindt. Zenuwachtigheid is nergens voor nodig, zeggen experts, ook al reserveerde Europa 300 miljoen doses van het vaccin. “Het is logisch dat er al eens een probleem opduikt.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

Wetenschap & Planeet