10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen).
Volledig scherm
PREMIUM
10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen). © Thinkstock

Prinses Astrid heeft slaapproblemen, net als 10 procent van de Belgen. En dat is deels onze eigen fout

Hebt u lekker geslapen afgelopen nacht? Of behoort u - net als prinses Astrid - tot die tien procent Belgen die aan slapeloosheid lijdt? "Slaapproblemen zijn typisch aan deze tijd. Bovendien gaan we zelf stevig in de fout", zeggen slaapexperts.

24 reacties

 • Lia Schuijt

  3 jaar geleden
  Waarom lezen we niet dat ze zoveel maanden betaald ziekteverlof heeft gekregen? Ow wat is handjes schudden en lintjes knippen zwaar. Ik wil graag eens ruilen mijn werk houdt ze geen week vol maar wij moeten wel door want anders na 1r dgn minder loon hè
 • Pieter De Ruyter

  3 jaar geleden
  De oorzaak ligt bij velen doordat ze werken op momenten dat ze in bed moeten liggen.Mijn slaapproblemen verdwenen de dag dat ik overstapte van ploegenarbeid naar dagwerk.
 • raymond dresen

  3 jaar geleden
  Ik heb ook een slaapstoornis (osas+cesas) en dat kan inderdaad uw leven overhoop halen. Hartritmestoornissen,hoge bloeddruk,hyperventilatie aanvallen,tinitus,angststoornissen. Het heeft mij m'n job gekost omdat ik ook met de vrachtwagen reed.
 • willy francq

  3 jaar geleden
  Als Astrid de enige is van de familie van onze Grote Leider, dan is dit loens. Misschien bij haar eens een DNA test doen??
 • ronny cockuyt

  3 jaar geleden
  Ja en dan nog wassen,plassen,strijken eten klaar maken de afwas doen,dweilen,wat is dat een lastige job. De meesten missen slaap door hun tokkelen tot laat in de nacht op de pc of smart phone,geraken oververmoeid,krijgen stress en kunnen dan niet gaan werken op kosten van de werkgever.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

Wetenschap & Planeet