Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Pierre Van Damme. © Photo News

Politiek zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen vanaf 5 jaar: “Zo krijgen kinderen normaal schoolleven”

Na de experten heeft ook de politiek het licht op groen gezet voor vaccinatie van kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar. Kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bevestigd aan VTM NIEUWS. “Op die manier krijgen kinderen een normaal schoolleven”, stelt vaccinoloog Pierre Van Damme.

83 reacties

 • Andy de Wolf

  3 weken geleden
  bravo aan wesley kenis, eindelijk iemand die de nagel op de kop slaat.
 • Vandeburie Johan

  3 weken geleden
  snap dit niet ,als WHO zegt Pandemie volgt men als een mak lammetje,nu WHO vaccin voor kinderen afkeurt doet men alof hun neus bloed; video te vinden op WHO.
 • Guy Stanbel

  4 weken geleden
  De ware aard van legale criminelen.
 • marc schollaerts

  4 weken geleden
  Het grootste schandaal van de eeuw Dank zij de regering
 • Emmanuel Veraart

  4 weken geleden
  Zo denkt de Pharma Gang : ' je kunt ze niet vroeg genoeg afhankelijk maken van een vaccin want zo kunnen we onze toekomstige afzetmarkt en de greep op de bevolking verzekeren '. Wie dat nu nog niet door heeft is aan het slapen met zijn ogen open.
 1. Kinderarts Tyl Jonckheer: “We zijn machteloos tegen omikron. Laat het virus gecontroleerd circuleren onder gevaccineerden”
  165

  Kinderarts Tyl Jonckheer: “We zijn machteloos tegen omikron. Laat het virus gecontro­leerd circuleren onder gevacci­neer­den”

  In een opiniestuk in eigen naam pleit kinderarts Tyl Jonckheer ervoor om het virus gecontroleerd te laten circuleren onder gevaccineerden en geen klassen of scholen meer te sluiten. Volgens Jonckheer staat de samenleving bijna volledig machteloos tegenover omikron en wordt de huidige situatie onhoudbaar. Hij is voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Kinderartsen en coördinator van de Belgische pediatrische taskforce corona.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet