Illustratiebeeld: een zwangere vrouw laat zich vaccineren.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: een zwangere vrouw laat zich vaccineren. © REUTERS

Placenta beschermt foetus tegen coronavirus volgens nieuwe studie UCL

De placenta bij zwangere personen beschermt de foetus tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een studie van de Université catholique de Louvain (UCL) en de afdeling verloskunde van de Universitaire Klinieken Saint-Luc. De bevindingen zouden wel enkel gelden voor wie al aan het derde trimester van de zwangerschap toe is, dat vanaf 27 weken ingaat. 

0 reacties

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlijdens door coronavirus te voorkomen

  Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlij­dens door coronavi­rus te voorkomen

  Vaccinatie is erg doeltreffend om te voorkomen dat je overlijdt aan Covid-19. Dat is duidelijk te zien als je de Europese cijfers van de oversterfte bekijkt. Bulgarije is het land dat op dit moment de hoogste oversterfte optekent van heel de Europese Unie. Amper 20,5 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd en daarmee heeft het land ook de laagste vaccinatiegraad. België - waar 74 procent volledig gevaccineerd is - ziet momenteel een ondersterfte.

Wetenschap & Planeet