Volledig scherm
© BELGA

Pierre Van Damme: “Alle vaccins in ons land zijn bijzonder werkzaam, ook tegen Britse variant”

Alle coronavaccins die in ons land gebruikt worden, zijn bijzonder werkzaam, ook tegen de Britse variant. Dat benadrukte vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie, tijdens de wekelijkse briefing over de vooruitgang van de vaccinatiecampagne in ons land. Het AstraZeneca-vaccin wordt voorlopig niet toegediend bij 55-plussers, maar Van Damme benadrukt dat dat niet wil zeggen dat het voor hen niet werkt.

 1. Professor Niel Hens: “Er komt een nieuwe reus aan, maar gaat het wel een reus worden?”
  40

  Professor Niel Hens: “Er komt een nieuwe reus aan, maar gaat het wel een reus worden?”

  Professor biostatistiek Niel Hens (UHasselt en UAntwerpen) zet zich af tegen doemdenken en ziet positieve signalen, verklaarde hij als studiogast in ‘De Afspraak’. Het lid van de GEMS-expertenraad ziet hoe de curve dezer dagen redelijk onder controle blijft. Ook al is hij beducht voor “een nieuwe reus”, doelend op de Britse variant, toch blijft de vraag “of het wel een reus gaat worden.”
 2. “Qua omvang is deze pandemie te vergelijken met de pest van de 14de eeuw, het virus blijft hier”
  44

  “Qua omvang is deze pandemie te vergelij­ken met de pest van de 14de eeuw, het virus blijft hier”

  Ook viroloog Jaap Goudsmit, hoogleraar epidemiologie en infectieziekten aan de gerenommeerde Harvard-universiteit, bleek totaal verrast door de omvang van de huidige coronapandemie. Qua omvang is die volgens hem niet te vergelijken met de Spaanse griep van na de Eerste Wereldoorlog, maar met de pest van de veertiende eeuw. Dat zei de Nederlander in ‘Nieuwe Feiten’ op Radio 1, naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Vrij van Corona.’
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet