AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Pfizer-vaccin veilig en effectief vanaf vijf jaar: krijgen onze jonge kinderen binnenkort een prik?

Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is ook veilig en effectief bij vijf- tot elfjarigen. Dat melden de bedrijven zelf. Betekent dit dat lagereschoolkinderen binnenkort  een prik krijgen? En kan dit zonder toestemming van de ouders? “Ik twijfel toch of het opportuun is om onze min-twaalfjarigen nu al in te enten”, zegt viroloog Johan Neyts.

30 reacties

 • Christophe Loix

  1 week geleden
  Wat hebben die gevaccineerden veel vertrouwen in de bescherming door hun vaccin. Maar blijkbaar werkt het enkel als de niet-gevaccineerden het ook krijgen. Om redenen.
 • Michel Amerlinck

  2 weken geleden
  Mijn kinderen zullen zeker geen vaccin krijgen. Ze bouwen zelf antistoffen op. Net zaols normaal ook de volwassenen. Dus handen af van de kids.
 • Sophie Cultiaux

  3 weken geleden
  Wat met kinderen die binnen 2 weken 12 jaar worden of al sinds 1 september 12 zijn. Wanneer krijgen zij de kans op vaccinatie??
 • Veronica Voorhelst

  3 weken geleden
  Ik hoop het en vanaf drie maanden. Dit is hoognodig als we ooit van Corona af willen geraken
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Bijwerkingen van een vaccin komen niet plots jaren later opduiken he, het blijft maar zeer kort in je lichaam en wordt compleet afgebroken. En ook je DNA blijft ongeschonden, net zoals virussen je DNA niet kunnen wijzigen.

Wetenschap & Planeet