Het geneesmiddel is compatibel met coronavaccins.
Volledig scherm
Het geneesmiddel is compatibel met coronavaccins. © AFP

Pfizer start klinische studie met preventieve pil tegen corona

Pfizer kondigde maandag aan dat het is begonnen met een grootschalige klinische studie van zijn anti-Covidpil. De farmareus wil testen of de pil preventief het risico van infectie kan verminderen bij familie en vrienden van een persoon die de ziekte heeft opgelopen.

 1. Hoelang kan je zonder jezelf te wassen? En hoe was je jezelf het best? “Let op met douchegels die te veel schuimen”
  PREMIUM

  Hoelang kan je zonder jezelf te wassen? En hoe was je jezelf het best? “Let op met douchegels die te veel schuimen”

  Op koude dagen als deze willen we – ondanks de energiecrisis – liefst enkele minuutjes langer onder onze warme douchestraal staan. Maar is het wel nodig om je elke dag te wassen? Hoe vaak was je jezelf het best, en wat gebeurt er als je je te weinig wast? We vroegen het aan dermatoloog Reinhart Speeckaert (UZ Gent). “Een goede graadmeter voor je douchegel: schuimt het? Dan droogt het de huid uit.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. "Als de druk in je appendix te hoog is, kan hij openbarsten": chirurg vertelt wat je moet doen bij blindedarmontsteking
  PREMIUM

  "Als de druk in je appendix te hoog is, kan hij openbar­sten": chirurg vertelt wat je moet doen bij blindedarm­ont­ste­king

  De kans is groot dat je mensen kent die aan hun appendix of blindedarm geopereerd zijn. Of misschien ben je zelf al wel met een appendicitis op de operatietafel beland. Is zo’n ingreep gevaarlijk en kan je hem voorkomen? Hoe herken je een opkomende appendicitis? Dr. Martijn Schoneveld, abdominale chirurg aan het UZ Brussel, snijdt het thema voor ons aan.