Doses van het vaccin van Pfizer/BioNTech.
Volledig scherm
Doses van het vaccin van Pfizer/BioNTech. © AP

Pfizer/ BioNTech en Moderna: derde ‘booster’-prik maakt vaccin tot tien keer effectiever

De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna zijn mogelijk veel effectiever na een derde prik. Dat zou blijken uit de eerste resultaten van een onderzoek door de bedrijven achter de vaccins. De antistoffen tegen het coronavirus zouden na de derde prik vijf tot tien keer zo hoog zijn als na twee prikken.

82 reacties

 • Etienne Vijverman

  4 dagen geleden
  het virus is gewoon een nieuwe griep en zal blijven maar zal afzwakken en zwakkeren zullen het gemakkelijk betrapen en zal ieder jaar terug keren
 • magda de munck

  2 weken geleden
  Ik geloof er niets meer van, het virus is er en zal noot meer verdwijnen.
 • Jo Van Caenegem

  2 weken geleden
  Ik denk dat ze gelijk hebben. 2021 en 2022 kunnen nog een paar inentingen bijkomen zodat het virus absoluut geen momentum meer heeft en uitsterft. Het probleem zijn die mutaties, hoe eerder we de bestaande mutaties stoppen, hoe beter, want elke nieuwe mutatie maakt bestrijding alleen maar complexer.
 • Jean-Pierre Vispoel Rousseau

  2 weken geleden
  Wat dacht men van een vierde en een vijfde?...
 • luc ver eecke

  2 weken geleden
  Was te peinzen gaan er een geldspel van maken ! Geen probleem als het te betalen is moet ik er geen meer hebben . Weer typisch hier .
 1. Meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacijfers zo snel
  132

  Meer dan 50.000 nieuwe besmettin­gen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacij­fers zo snel

  Nederland kampt met een sterk stijgend aantal coronabesmettingen. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Dat is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week. Met zo’n vaart gingen de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de hele coronacrisis nog niet omhoog.

Wetenschap & Planeet