Een man krijgt een vaccin tegen apenpokken in Parijs.
Volledig scherm
Een man krijgt een vaccin tegen apenpokken in Parijs. © ANP / EPA

Parijse hond door baasjes besmet met apenpokken

In Parijs is voor zover bekend een eerste geval van apenpokken geconstateerd bij een hond die het van een van zijn baasjes kreeg, schrijft het gerenommeerde medische tijdschrift ‘The Lancet’. Het gaat om een Italiaanse windhond van vier jaar oud die bij zijn baasjes in bed slaapt.

  1. “Een marathon of stomende vrijpartij zit er de eerste weken na de ingreep niet in”: wat zijn de risico’s van een liposuctie? En hoe snel herstel je?
    PREMIUM

    “Een marathon of stomende vrijpartij zit er de eerste weken na de ingreep niet in”: wat zijn de risico’s van een liposuctie? En hoe snel herstel je?

    De Belgische vrouw Helveh A. (38) trok richting Turkije om een liposuctie uit te laten voeren. Achteraf kwam ze van een koude kermis thuis toen ze in ruil voor de ingreep niét haar droomlichaam, maar wel blauwe plekken, littekens en urineproblemen kreeg. Wat zijn de risico’s van zo'n liposuctie? Wat kan je doen als die misloopt? En welk prijskaartje hangt eraan vast? Plastisch chirurg Filip Thiessen: “In extreme gevallen overlijden patiënten zelfs.”