BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Daling coronabesmettingen vertraagt maar ziekenhuisopnames blijven dalen met 17 procent

De daling van het aantal nieuwe vastgestelde coronabesmettingen lijkt opnieuw te vertragen. Dat blijkt dinsdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en de overlijdens blijven wel aan hetzelfde tempo dalen. 

29 reacties

 • Paul Schotte

  2 weken geleden
  Ik wil niets insinueren, maar vorig jaar waren de besmetting cijfers rond deze periode beter met minder maatregelen. Dus, het is nog afwachten of die vaccins wel werken in België
 • lodewijk maesen

  2 weken geleden
  ineens met het EK de vakantieperiode enz..ineens op 2 weken enorme dalingen..wie gelooft dit nog of ben ik een complotdenker of..kan ik voor mezelf denken
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  We mogen niet panikeren. Er is een grote versoepeling die vrijwel iedereen wilde. Daaruit volgt dat er ook wel wat toename zal zijn in de besmettingen; het is bijna natuurlijk te verklaren. Maar dat moeten we aanvaarden. Maar door de massale toename van de vaccins wordt de kans op en nieuwe massale uitbreiding bij ons zeer beperkt. We moeten gewoon nuchter en logisch nadenken.
 • Thomas Anderson

  1 maand geleden
  Nog altijd niks geleerd terug niks van de zomer als ze zo doorgaan.
 • Lucien Peeters

  1 maand geleden
  België doet het het zeer goed in Europa inzake vaccinaties (4e plaats) , Wallonië is zelfs al Vlaanderen procentueel voorbij gestoken zowel in 1e prik als in 2e prik, alleen Brussel blijft wat achterwege.