Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames gedaald, nog 210 coronapatiënten op intensieve zorgen

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten is in ons land gedaald met 13 procent. Er liggen verspreid over de Belgische ziekenhuizen nog 210 coronapatiënten die intensieve zorgen nodig hebben. Het aantal nieuwe besmettingen is licht gestegen in vergelijking met een week eerder, maar er is ook meer getest. Dat blijkt uit het dashboard van Sciensano.

2 reacties

 • Juliette Francois

  4 weken geleden
  Om over die "overheidsexperten" nog te zwijgen Bob Boomer... Hun modellen zullen nog veel golven "voorspellen" . Ze kicken er op... Het is degoutant dat dit blijft duren.
 • Bob Boomer

  4 weken geleden
  Vandaag dalen de cijfers en morgen stijgen ze weer. Een déjà vu. We beginnen het stilaan gewoon te worden. En ja, gisteren waren het de risicogroepen die een 3de spuit moesten krijgen. Vandaag zijn plots alle 65+ een risicogroep. Morgen de 60+. Overmorgen de 55+. Dan de 50 + enz. En ja zo geraakt iedere burger ook aan zijn 3de prik. Politieke kl**tzakken !
 1. Nieuwe studies: geen link tussen coronavaccin en miskramen, mogelijk betere bescherming bij combinatie van vaccins en geheugenproblemen bij ex-coronapatiënten

  Nieuwe studies: geen link tussen coronavac­cin en miskramen, mogelijk betere bescher­ming bij combinatie van vaccins en geheugen­pro­ble­men bij ex-coronapa­tiën­ten

  Ook deze week zijn weer een rist wetenschappelijke studies gepubliceerd naar de effecten van het coronavirus en van de coronavaccins. Zo tonen twee studies aan dat coronavaccins geen gevaar vormen voor de zwangerschap. Uit een recente studie in Frankrijk blijkt dat mensen die een combinatie kregen van twee verschillende vaccins tegen Covid-19 beter beschermd zijn, dan zij die twee keer een dosis van hetzelfde vaccin kregen. En Amerikaanse wetenschappers stelden vast dat patiënten die hersteld zijn van Covid-19 zes maanden later nog steeds kampen met cognitieve problemen.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Wetenschap & Planeet