Beeld ter illustratie. Corona-afdeling UZ Gent.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Corona-afdeling UZ Gent. © Wannes Nimmegeers

OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorg duikt onder de 500

Er zijn de afgelopen 24 uur 485 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in België. In de ziekenhuizen werden 83 nieuwe patiënten opgenomen, maar de totale bezetting in de ziekenhuizen daalt wel verder. Ook op intensieve zorg daalde de bezetting met 26 tot 476. Jammer genoeg vielen er opnieuw 75 overlijdens te noteren.

9 reacties

 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Wie zijn toch die 485 nieuw besmetten. Zijn dat allemaal zorgkundigen uit de ziekenhuizen, of zijn het de waaghalzen die zich nergens wat van aantrekken. Er zullen maatregelen moeten genomen tegen die laatste groep en ze laten opdraaien voor de kosten die ze veroorzaken. Zij hebben ook nog een 3 keer zoveel mensen aangestoken. Die 0,6 is een grapje. Voor de rest hebben die cijfer van de doden totaal geen belang. Verrijzenis uit de doden bestaat toch niet. 26 op 476 dat is nog 3 weken te gaan.
 • Jozef De Clercq

  3 jaar geleden
  Als ARTS het volgende... 36 overlijdens op 105 ziekenhuizen... Dat is 1 op 3 ziekenhuizen. Er is ondersterfte in woonzorgcentra van niet-covid-19 patiënten... Waarom? Elke overledene wordt automatisch opgenomen in de Covid-statistiek... Er zijn dus geen andere meer... De testen zijn niet altijd betrouwbaar: op fragmentaire stukjes van het virus, maar die kunnen 'n andere oorsprong hebben... Door afzondering gaat onze immuniteitsontwikkeling ten onder... Is dit wetenschappelijk benaderen?
 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  "Ook op intensieve zorg daalde de bezetting met 26 tot 476." Hoeveel van deze 26 zijn overlijdens ?
 • Guido Van Haevermaet

  3 jaar geleden
  Gisteren 76 vandaag 83 is volgens mij een stijging. Maar ik heb dan ook geen universitair diploma. Ik weet het dus niet zo goed
 • Lisette Verdonck

  3 jaar geleden
  Mooie cijfers blijven volhouden nu . Deze cijfers zijn een bemoediging om juist verder door te zetten ,dit om een opflakkering te voorkomen.Daar zit niemand op te wachten ,wel schokkend om te lezen dat een vooraanstaand persoon de bloemekes gisteren akweer aan het buiten zetten waren foei slecht voorbeeld niet goed voor open vld he .straffen 2 keer zo hard dan de gewone mensen eerst gwendoline rutten haar man nu deze weer.Ga met zo een stel mensen oorlog voeren .pfffff.
 1. “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden
  PREMIUM

  “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden

  Voor wie denkt dat spinnen alleen in de herfst in huis te vinden zijn, hebben we slecht nieuws. Huisspinnen duiken immers ook opvallend vaker op in maart, wanneer het warmer wordt. De grijze huisspin kan de winter immers overbruggen en wordt nu weer actiever. Wim Veraghtert, expert in ongewervelde dieren bij Natuurpunt, legt uit hoe een spin leeft én hoe je de achtpotigen op een ietwat vriendelijke manier uit je buurt houdt. Klinisch psychologe Marieke Impens legt dan weer uit hoe je van een spinnenfobie verlost raakt.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 4. Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”
  Play

  Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”

  De Brit Gavin Wren ging onlangs viraal met een wetenschappelijk proefje op TikTok. Daarin wil hij te weten komen of een sneetje brood langer vers blijft wanneer je wel of niet jouw handen proper maakt. Het resultaat na net geen maand was duidelijk. “Ik moest stoppen omdat de stank niet meer te harden was na 27 dagen, ook al zaten ze in een plastic zak.” De video’s in kwestie zijn samen al meer dan 4 miljoen keer bekeken.