Volledig scherm
© getty

Overlevingskansen vijf jaar na kankerdiagnose in 50 jaar gestegen van 40 naar bijna 70 procent

De overlevingskansen bij kanker nemen al enige tijd toe: in 50 jaar tijd is het overlevingspercentage vijf jaar na de kankerdiagnose gestegen van 40 naar bijna 70 procent. De voorbije tien jaar hebben in België ook 350.000 mensen kanker overleefd. De Stichting tegen Kanker wil nu dat er meer middelen en mensen worden gemobiliseerd om van kanker een ziekte te maken die geen levens meer eist. Dat laat de organisatie weten naar aanleiding van Wereldkankerdag.

11 reacties

 • Mike Rodik

  2 weken geleden
  haha, geld voor onderzoek... terwijl je geen keuze hebt buiten chemo, snijden of bestralen
 • Nancy Arien

  3 weken geleden
  Voor velen inderdaad een ver van hun bed show en gelukkig maar want anders zouden ze geen domme uitspraken doen! Als ex kankerpatiënt kan ik zeggen dat onderzoeken en studies nodig zijn om vooruitgang te boeken en meer mensen te helpen. Dat kost handenvol geld. Dusja, laat ons solidair zijn!! Je weet pas wat kanker met je doet als je 't zelf ofwel van dichtbij meemaakte.
 • Ludo Wouters

  3 weken geleden
  Wanneer je er op tijd bij bent is de kans op genezing groot. Jaarlijks bij iedereen een bloedonderzoek op kankercellen zou veel helpen. Vanaf bv 18 jaar zou iedereen jaarlijks een bloedonderzoek moeten doen. Een MRI scan zou nog beter zijn.
 • Louis Smeekens

  3 weken geleden
  Wat ik raar vind is, dat men ook hier in hln dikwijls advertenties leest over nieuwe doorbraken en behandelingen waarbij ze het warme water hebben uitgevonden. Blijkt nadien dat je er niets meer van hoort. Koopt iemand dan die patenten op? Of kopen ze de uitvinder uit met een paar miljard euro?
 • Gert Veer

  3 weken geleden
  De doelstellingen van wetenschappelijke projecten evalueren en er subsidies aan verlenen zijn taken van de overheid, Jef Saldago. Met crowdfunding subsidieer je niet rechtstreeks maar via NGO's die eigen doelstellingen nastreven: over gebuisde projecten via vriendjespolitiek naar bezigheidstherapie. Wie dat wil mag gerust geld over de balk gooien als die daar een goed gevoel aan over houdt.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet