.
Volledig scherm
. © Shutterstock

Opnieuw vijf doden in één week door e-sigaret in VS

MedischHet aantal mensen dat is overleden door gebruik van e-sigaretten in de VS is gestegen naar 47, meldt de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC. Een week geleden waren er nog 42 dodelijke slachtoffers. Eerdere onderzoeken van de gezondheidsorganisatie wezen uit dat een product in de psychoactieve stof THC de boosdoener is.

1 reactie

 • Carlos Simonis

  2 jaar geleden
  Hoeveel doden door medicijnen sterven in Amerika ? Niet schrikken, 400.000 per jaar, dat is per week + 7.692 mensen. Dan valt het vapen, dacht ik, toch reuze mee. Maar dat mag men niet zeggen, omdat de farmaceutische industrie dat niet pikt.
 1. Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstilstand, slechts 10 procent overleeft
  4

  Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstil­stand, slechts 10 procent overleeft

  In ons land krijgen dagelijks gemiddeld dertig mensen een hartstilstand. Dat meldt de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Iets minder dan 10 procent van de mensen overleeft dit. Dat komt door een gebrek aan onmiddellijke en geschikte interventie. Volgens de vereniging van Belgische cardiologen is het bijgevolg van primordiaal belang dat hartpatiënten op tijd hulp krijgen. Met een betere kennis van levensreddende technieken zou het overlevingspercentage volgens BeHRA tot 20 procent stijgen en zouden jaarlijks 1.000 mensen meer kunnen worden gered.

Wetenschap & Planeet