© VRT 2010
Volledig scherm
© © VRT 2010

OPINIE: "Het aantal jongeren met een depressie, dat is verontwaardigend. Niet dat een deel hiervan antidepressiva gebruikt"

De voorbije dagen rapporteerden diverse media erover: 3.150 jongeren van 11 tot 15 jaar en 14.480 jongeren van 16 tot 20 jaar gebruikten in 2016 antidepressiva. Een stijging van respectievelijk 8,6 % en 2 % in vergelijking met het jaar ervoor. “Hallucinante cijfers” klinkt het dan onmiddellijk, vanuit verschillende hoeken. Maar is deze verontwaardiging over het antidepressiva-gebruik eigenlijk terecht?

11 reacties

 • Nils De Vriendt

  5 jaar geleden
  Tuurlijk willen we iedereen helpen? Maar wie helpt de mensen die dit financieren? Belastingdruk swingt de pan uit. Verlicht de werk en presteerdruk en de problemen lossen zichzelf op!
 • chantal vanlaere

  6 jaar geleden
  vroeger werd er geen aandacht aan geschonken, en kregen we de raad normaal te doen, en wat een sterke mensen zijn de meeste geworden, we kunnen tegen een stootje
 • Tina Colpaert

  6 jaar geleden
  En ze moeten nog heel hun leven beginnen werken dan zullen ze misschien eens "echt"deprie zijn!
 • Kris Uyttersprot

  6 jaar geleden
  Jammer dat het woord depressie door dokters snel aangewend wordt als diagnose. Ikzelf werd door mijn huisarts in 2013 depressief bevonden. Wat ik steeds betwist had. Zes maanden later zou blijken dat ik inderdaad niet depressief was maar een vrij ernstige bloedaandoening had.
 • Lies De Vuyst

  6 jaar geleden
  Ik heb in het derde middelbaar een eetstoornis ontwikkeld. Nooit hulp voor gekregen. Ik moest maar "niet onnozel doen" zeiden ze. Ik ben er gelukkig zelf vanaf geraakt...