Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Opgelet: je vaatwasser kan schuilplaats zijn voor dodelijke bacteriën

Wetenschappers hebben ontdekt dat ziekteverwekkers zich opstapelen in vaatwassers. Het gaan in het bijzonder om bacteriën die voedselvergiftigingen en dodelijke hartontstekingen kunnen veroorzaken. De ziekteverwekkers komen in de vaatwasser terecht via leidingwater en besmet voedsel.

28 reacties

 • Bart Duchateau

  5 jaar geleden
  Wij zetten voor vier personen de afwasmachine op 75'c en stoppen er bijna alles in (wat dof wordt, er in smelt of kapot gaat is dikke prul). Nooit problemen gehad. Eens om de zoveel tijd een machinereiniger. Een afwasbeurt verbruikt trouwens meer water.
 • Jacques Van de Velde

  5 jaar geleden
  Aan al die criticasters kunnen we alleen maar zeggen dat ze dan nooit meer op restaurant of op hotel moeten gaan eten want 90% doen de vaatwas met een machine ......Heeeeel gevaarlijk, wegblijven dus!!!!!
 • Ronald Mergits

  5 jaar geleden
  Als die bacterie met het leidingwater komt, dan kan je die ook oplopen als je met de hand wast of een douche neemt. Paniekzaaierij bij gebrek aan beter zekers.
 • Marius Merchiers

  5 jaar geleden
  Zie gewoon dat ge elke maand de vaatwasmachine reinigt met een machine reiniger op de heetste stand en er kan niks broeien. En inderdaad de afsluit rubber ook af en toe ontsmetten
 • Myriam Van Reck

  5 jaar geleden
  Leve de vaatwasmachine een plastieke plankje waar je een ui hebt op gesneden blijft stinken als je het met de hand afwast !