Volledig scherm

OPEN BRIEF: "Wij zijn het moe om steeds te moeten bedelen, is dit waar ons zorgsysteem voor staat?"

Stefanie en Sam, de ouders van Maithili, vliegen reeds maanden op en af naar Mexico om hun dochter te redden van een zeer agressieve hersenstamtumor DIPG. Deze kanker geeft momenteel 15,3 % overlevingskans op 24 maanden. De therapie uit Mexico biedt hoop, maar in België lijken ze deze therapie en de positieve werking ervan niet te willen erkennen. De nodige data worden niet vrijgegeven en de ouders willen hun kind alleen maar de beste kansen geven. Lees hieronder hun noodkreet en open brief aan Maggie De Block.

50 reacties

  • Ludo MR Wouters

    5 jaar geleden
    Deze vraag stellen aan de minister van volksgezondheid die liever praat over suikertax en dergelijke, zelfs de pretentie heeft om uit te drukken dat wij Belgen te zwaarlijvig zouden zijn. Men moet niet schrikken dat deze wel meer over het hoofd ziet. Hoe men het ook bekijkt, steeds vaker vernemen we schrijnende verhalen waar veelal het financiële aspect de bovenhand dwingt. Veel sterkte aan allen in dergelijke situatie.
  • Désiré hmelers

    5 jaar geleden
    Als de Block gespekt zou worden vanuit Mexico voor elke Belgische patient dan zal ze zeker over de brug komen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    We zijn in een wereld terecht gekomen waar je de keus moet maken,als je met X bedrag 100000 mensen kan vooruit helpen en zeker kans op slagen hebt bij een behandeling is dit in optie te nemen.De tijd en de bevolkingsaantal laat niet toe nog verder onverantwoord te smossen met het geld.Velen staan misschien nu op hun achterpoten,wel ga eens in oorlogsgebieden kijken waar er mensen rondlopen die al geholpen waren hadden ze de juiste medicatie.Alles vanzelfsprekend vinden is voorbij.
  • Hugo Van Haevre

    5 jaar geleden
    Als Belg ben je een tweede rangs burger in je eigen land en dit is al lang zo
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    De uitholling van onze gezondheidszorg is al een paar jaar bezig door de 'sympathieke Maggie'.
  1. Nieuwe DNA-gegevens linken oorsprong coronavirus aan wasbeerhonden op markt Wuhan

    Nieuwe DNA-gegevens linken oorsprong coronavi­rus aan wasbeerhon­den op markt Wuhan

    Al jaren wordt er onderzoek gevoerd naar de oorsprong van het coronavirus, maar op een definitief antwoord blijft het wachten. Ontstond het virus in een Chinees laboratorium of verspreidde het zich van dier op mens? Een nieuwe analyse van een team internationale wetenschappers leunt alvast aan bij die laatste theorie. Zo beweren zij dat een wasbeerhond die op de voedselmarkt in de Chinese stad Wuhan werd verkocht mogelijk drager van het virus was.
  2. Tuberculose binnenkort weer dodelijkste infectieziekte ter wereld

    Tuberculo­se binnenkort weer dodelijk­ste infectie­ziek­te ter wereld

    Tuberculose (tbc) is goed op weg om weer de dodelijkste infectieziekte ter wereld te worden. Door de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenstroom verspreidt de ziekte zich opnieuw gemakkelijker. Daarvoor waarschuwt Damiaanactie, niet toevallig op wereldtuberculosedag. Uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat het aantal diagnoses in 2021 wereldwijd met 5 procent is gestegen.
  1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.