iStock
Volledig scherm
© iStock

Ook verzekeringsartsen neuzen rond in uw medisch dossier

Verzekeringsartsen kunnen de digitale medische dossiers van patiënten inkijken. Informatie uit de medische geschiedenis van een patiënt, kan zo gebruikt worden om terugbetaling in een verzekeringsdossier te betwisten. Dat blijkt uit onderzoek van De Morgen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wil het hele systeem nu herbekijken.

10 reacties

 • Codo Waregem

  2 jaar geleden
  Vorig jaar ook meegemaakt. Een arts die de klachtencommissie voorzit voor discussie tussen arts en patiënt kon zonder mijn toestemming alles raadplegen, terwijl het enkel voor de behandelende arts mag. Dus niet.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  privacy is een ijdel woord maar bestaat blijkbaar niet meer voor gewone, brave mensen. Het zijn alleen de schurken die onder de radar weten te lopen.
 • Jef Vanderpol

  2 jaar geleden
  Normaal komt de GDPR hier kijken. Alle bewegingen van het dossier, inzage enz moet gelogd worden. Op die manier kan je kijken of er op bepaalde data het dossier geraadpleegd werd zonder een geldige reden. Een overtreding vastgesteld, een boete die zo hoog is dat je als dokter de eerste paar jaar voor niets moet werken, als bedrijf ff uw winst gehalveerd ziet.
 • Johnny L Verhoeven

  2 jaar geleden
  GDPR boetes zijn nochtans niet mis!
 • Marc Van Looy

  2 jaar geleden
  Het is zelfs al sterk dat de dossiers niet beschermd zijn tegen aanpassen van deze!

Wetenschap & Planeet