Een jonge zorgwerker krijgt al een vaccinatie in Venezuela. Jongere mensen met laag ziekterisico kunnen helpen het virus te blokkeren en dan hoeft mogelijk onze vrijheid niet opnieuw aan banden worden gelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jonge zorgwerker krijgt al een vaccinatie in Venezuela. Jongere mensen met laag ziekterisico kunnen helpen het virus te blokkeren en dan hoeft mogelijk onze vrijheid niet opnieuw aan banden worden gelegd. © Getty Images

Ook kerngezonde dertigers halen toch maar beter een prik

Waarom zouden dertigers die nauwelijks ziek worden zich laten inenten tegen corona nu het virus op zijn retour is? De vraag klinkt luider nu dertigers bijna aan de beurt zijn voor een prik. De belangrijkste argumenten op een rij.

 1. OVERZICHT. Minder dan 800 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen
  3

  OVERZICHT. Minder dan 800 coronapa­tiën­ten in Belgische ziekenhui­zen

  Het blijft de goede kant uitgaan met de coronacijfers in ons land. In alle Belgische ziekenhuizen samen liggen momenteel 770 coronapatiënten, een daling van 24 procent. Het is van eind september geleden dat er nog minder patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis lagen (739). Ook het aantal besmettingen blijft flink dalen en duikt nu onder 1.100, blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Wetenschap & Planeet