Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

“Ontdek uw afkomst”: iedereen kan voor minder dan 100 euro DNA laten testen

Een West-Vlaming is via een commerciële DNA-databank te weten gekomen dat zijn vader na al die jaren toch niet zijn biologische vader blijkt én dat een arts het zaad van een donor bij zijn moeder heeft ingebracht in plaats van dat van haar echtgenoot. Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar afkomst, kan naar zo’n databank stappen. “Het kost amper tussen 50 en 100 euro.”

23 reacties

 • daniel deltour

  2 jaar geleden
  kan men met die DNA ook ziektes opsporen,zoals b.v spierziektes er zijn er in mijn familie verschillende die een spierziekte hebben
 • Klaus Jozef Kalergi

  2 jaar geleden
  Alle elementen voor een dystopie zijn zich volop aan het ontwikkelen. Steeds meer censuur. Google neemt uw gesprekken op, daaruit kunnen nepgesprekken gemaakt worden. Dit soort websites verzamelen DNA wat dan weer geplant kan worden bij een misdaad. Deepfake video zal over enkele decennia nog amper te onderscheiden zijn van echt. Dit soort dingen zal ongetwijfeld enkel voor goede doeleinden gebruikt worden...
 • Ilse Verlinden

  2 jaar geleden
  Amai, jullie zijn allemaal nogal paranoïde. Denken jullie nu echt dat jullie DNA boeiend is of zo? En dat het zal gelinkt worden aan een misdaad? Een beetje teveel series en films gezien?
 • Ka Ka

  2 jaar geleden
  Dit is enkel en alleen om criminelen op te sporen. Wat kan mij schelen of ik verre familie heb uit Azië. En ik heb al genoeg familie.
 • Sonny Breugelmans

  2 jaar geleden
  Mensen lees de voorwaarden goed voor je DNA opstuurd! Bijna elke dna bank zal deze informatie aan 3de partijen verkopen, hiervoor geef je toestemming als je met ze is zee gaat ! Dit is letterlijk je genetische vingerafdruk verkopen aan de hoogste bieder. Denk maar aan je verzekeraar, orde/inlichtingen diensten, .... Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent !
 1. Varkenshartpatiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte
  Play

  Varkens­hart­pa­tiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte

  Ophef rond David Bennett, de 57-jarige patiënt die vorige vrijdag in de Amerikaanse staat Maryland een varkenshart kreeg ingeplant. Bennett blijkt in 1988 een liefdesrivaal zeven messteken te hebben toegediend. Hij werd daarvoor veroordeeld en zat enkele jaren in de cel. De zus van Bennetts slachtoffer vindt dat Bennett als crimineel de medische wereldprimeur niet verdiende. Ze opent zo een ethisch debat.

Wetenschap & Planeet