Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Onderzoek: vaccin Johnson & Johnson minder effectief tegen deltavariant

Het vaccin van Johnson & Johnson is veel minder effectief tegen de deltavariant dan tegen het oorspronkelijke coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een dinsdag gepubliceerd onderzoek, waarover onder meer The New York Times bericht.

 1. OVERZICHT. Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt onder de 2.000

  OVERZICHT. Aantal coronapa­tiën­ten in Belgische ziekenhui­zen daalt onder de 2.000

  Bijna alle coronacijfers in ons land dalen. Dat blijkt uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat zowel om het gemiddelde aantal vastgestelde besmettingen, als het gemiddelde aantal hospitalisaties. Er liggen daarnaast ook minder coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de afdelingen intensieve zorgen. Alleen het aantal overlijdens gaat nog omhoog, maar dat komt altijd een beetje achter.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Toch maar beter geen middagdutje? Regelmatig dutten gelinkt aan grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes

  Toch maar beter geen middagdut­je? Regelmatig dutten gelinkt aan grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes

  Slecht nieuws voor iedereen die al eens graag een middagdutje doet: nieuw onderzoek toont aan dat regelmatig dutten gelinkt kan worden aan een grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes. “De studie onderlijnt het belang voor zorgverleners om patiënten routinematig te vragen naar hun ‘dutgewoontes’”, aldus dokter Phyllis Zee van de Northwestern-universiteit in Chicago. Op die manier zouden artsen beter kunnen inschatten of de patiënt risico loopt op hart- en vaatziekten.

Wetenschap & Planeet