Een zwangere vrouw wordt gevaccineerd tegen Covid-19.
Volledig scherm
Een zwangere vrouw wordt gevaccineerd tegen Covid-19. © REUTERS

Nieuwe studies: geen link tussen coronavaccin en miskramen, mogelijk betere bescherming bij combinatie van vaccins en geheugenproblemen bij ex-coronapatiënten

Ook deze week zijn weer een rist wetenschappelijke studies gepubliceerd naar de effecten van het coronavirus en van de coronavaccins. Zo tonen twee studies aan dat coronavaccins geen gevaar vormen voor de zwangerschap. Uit een recente studie in Frankrijk blijkt dat mensen die een combinatie kregen van twee verschillende vaccins tegen Covid-19 beter beschermd zijn, dan zij die twee keer een dosis van hetzelfde vaccin kregen. En Amerikaanse wetenschappers stelden vast dat patiënten die hersteld zijn van Covid-19 zes maanden later nog steeds kampen met cognitieve problemen.

 1. Kan je een tatoeage laten verwijderen, doet het pijn en hoeveel kost het? Dermatoloog: "Ik beloof een patiënt nooit dat de tattoo helemaal weg zal zijn”
  PREMIUM

  Kan je een tatoeage laten verwijde­ren, doet het pijn en hoeveel kost het? Dermato­loog: "Ik beloof een patiënt nooit dat de tattoo helemaal weg zal zijn”

  Bezint eer ge begint, vertaalt zich in dermatologenmiddens als ‘think before you ink. Wie een ongewenste tattoo wil laten verwijderen, staat heel wat (dure) sessies bij de dermatoloog te wachten. “Om een tattoo te verwijderen betaal je al snel meer dan 1.000 euro. Het bedrag hangt af van de grootte”, zegt dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe (UZ Gent). Zij legt uit hoe je een tattoo veilig kunt laten weghalen, welk resultaat je mag verwachten en voor welke soort tekeningen een verwijdering haalbaar is.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”