Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ThinkStock

Nieuwe studie werpt licht op langdurig reukverlies na coronabesmetting

Het uitblijven van herstel van het reukvermogen na een coronabesmetting gaat bij sommigen gepaard met langdurig verlies. Dat blijkt woensdag uit gezamenlijk onderzoek van professor Jérôme Lechien en Sven Saussez.

4 reacties

 • Nancy Toetenel

  2 maanden geleden
  Ben mijn reuk en smaak al 11 maanden kwijt en het wordt maar erger. Je kan het niet beseffen als je het zelf niet hebt meegemaakt. Uw hersenen zeggen lekkere tomatensoep maar je proefd niets en je riekt niets weg de lekkere soep. Hoe nu verder?
 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Ben ook mijn reukvermogen ( niet smaak) verloren tijdens covidbesmetting. Gelukkig maar een 7 tal dagen. Was wel niet op mijn gemak.
 • Jan Vandaele

  2 maanden geleden
  Wie dat ervaren heeft weet dat ook en moet daarvoor niet naar een universiteit geweest zijn .
 • RONAN D'HAEN

  2 maanden geleden
  Tof, en wat is dan de oplossing?
 1. Coronacijfers in de lift: zitten er nieuwe maatregelen aan te komen?
  PREMIUM

  Coronacij­fers in de lift: zitten er nieuwe maatrege­len aan te komen?

  Een pak mensen zit dezer dagen ziek thuis of is toch aan het werk, de zakdoek binnen handbereik, wegens constant gesnotter en gesnuit. Ondertussen is corona begonnen aan zijn voorspelde opmars. Wat is er aan de hand? “De cijfers zijn sinds een week flink aan het stijgen, maar ook de vaccinatiecampagne loopt volop”, probeert Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, gerust te stellen. Moeten we nieuwe maatregelen vrezen?