Volledig scherm
© ANP

Nederlands onderzoek: “Negentig procent heeft halfjaar na coronabesmetting nog antistoffen”

De overgrote meerderheid (90 procent) van de mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus, had een halfjaar later nog steeds antistoffen tegen het virus in het bloed. De antistoffen worden na verloop van tijd bovendien sterker, waardoor er minder van nodig zijn om hetzelfde werk te doen. Die conclusies trekken onderzoekers van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op basis van een groot lopend onderzoek naar immuniteit tegen het virus.

4 reacties

 • Christian Deckers

  2 maanden geleden
  Wetenschap zijn anno 2020 géén vaststellingen, vaststaande en bewezen feiten meer. Wetenschap is tegenwoordig 'overeenkomen', 'consensus bereiken over een bewering', 'uitkomsten van VERONDERSTELDE toekomstige resultaten invoeren in databanken' enz enz. Ook zéér belangrijk is een voor de subsidierende instantie wenselijke uitkomst. Zo blijf je wetenschapper tot aan uw pensioen.
 • marc meulenberghs

  2 maanden geleden
  Ik geloof de Nederlanders die veel minder maatregels hebben getroffen dan wij en waar de cijfers beter zijn.  Groepsimmuniteit? Zie ook Zweden en Zwitserland.
 • Walther Temmerman

  2 maanden geleden
  Wat kunnen we nu nog geloven, volgens het ene onderzoek verdwijnen de antistoffen snel volgen het andere blijven ze minsten 6 maand. Heel die corona komedie hangt me stilletjes de keel uit. Het enige dat ik tot nu toe weet is dat iedereen zich zomaar expert of specialist mag noemen als je maar genoeg in de media komt.
 • Erik Noerens

  2 maanden geleden
  En in UZ Brussel zien ze al na een paar maanden dat antistoffen al serieus zijn afgenomen. Wie verteld nu de waarheid?
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten

Wetenschap & Planeet