Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Moderna-inenting is 100% effectief tegen ernstige variant van Covid-19: als België hierop intekent, zijn er vaccins voor iedereen

Als België deze week intekent op de aankoop van het Moderna-vaccin, kunnen nog eens 2 miljoen Belgen ingeënt worden. Nog meer goed nieuws: het Amerikaanse vaccin zou 100% effectief zijn tegen een ernstige vorm van Covid-19. Moderna heeft z’n kandidaat-spuit voor goedkeuring voorgelegd aan de autoriteiten — meteen de eerste aanvraag in Europa. Hoeveel vaccins krijgt België? En wanneer gaan ze er zijn? De belangrijkste vragen beantwoord.

36 reacties

 • Simonne Dedeken

  3 weken geleden
  Lees wel ; als België hierop intekent
 • Jozef Bellekens

  2 maanden geleden
  Waarom niet kiezen voor moderne. Iets duurder maar minder temperatuur gevoeligen meest effectief tot nog toe. Wue beslist er voor de bevolking? Hebben we enige inbreng?
 • Wim Van Hoof-Segers

  2 maanden geleden
  @Kris Leynen : aan het griepvaccin sterven er ook wel een paar mensen per jaar
 • gina duribreux

  2 maanden geleden
  die moet naar zwakste gaan zo die kunnen overleven kwestie van solidair zijn en deze regering is daar zo fier over wat is probleem hopelijk is eerlijk en dit is groot probleem in Belgie eerlijk zijn mensen moeten weten wat ze in hun lijf gaan spuiten 
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Kevin van Goethem, Elke gezonde mens kan Covid krijgen en ziek worden, ook kinderen en jonge mensen. En als het jouw niet overkomt, bijna elke familie in België kent wel iemand die besmet of overleden is. Zelfs als gezonde mens die besmet en niet ziek word kun je nog veel andere mensen besmetten. Geef het vaccin een kans want een andere oplossing is er momenteel niet, anders zullen de golven en lock-downs blijven voortduren wat niemand wilt.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

Wetenschap & Planeet