Een dosis van het Moderna-vaccin tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Een dosis van het Moderna-vaccin tegen het coronavirus. © EPA

Moderna claimt successen bij proeven met kindervaccin

Het coronavaccin van producent Moderna heeft ook een “robuuste” werking bij kinderen tussen 6 en 11 jaar. Dat is maandag meegedeeld door de onderneming, die “op korte termijn” bij de regulatoren een aanvraag tot goedkeuring in die leeftijdsgroep zal indienen.

5 reacties

 • Marcel Vanalderweireldt

  1 maand geleden
  Vaccinatie verplicht maken; wie weigert moet buiten de maatschappij gesteld worden (outlaw) omdat ze verantwoordelijk zijn dat de rest van de mensheid geen vrijheid meer kent om zonder mondmasker - in hun eigen microben - te leven.
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  Dat zou een hele grote Stap in de goede richting zijn. Alleen niet genoeg, want baby's zijn vatbaar vanaf 3 maanden
 • roger boons

  1 maand geleden
  maak vaccin verplicht voor iedereen .
 • Liv Jansen

  1 maand geleden
  Inderdaad, kinderen hoeven geen proefkonijnen te worden! Zij hebben een goed immuunsysteem. Laat ze buiten ravotten en zich vuil maken en dat zouden wij ook beter doen! De grote meerderheid van de volwassenen heeft te weinig vit D, nochtans onze beste immuniteitsbeschermer en dat is al lang geweten. Iedereen zou in plaats van verplicht gevaccineerd te worden, beter verplicht worden een bloedanalyse te laten maken om te zien of we geen tekort hebben aan onze natuurlijke immuun boosters!
 • Peter van Dijk

  1 maand geleden
  Kinderen hebben een geweldig immuunsysteem, die hebben helemaal geen spuit nodig. En met de toenemende graad aan vaccinatie, nemen ook de besmettingscijfers weer toe. Werken die vaccins dan eigenlijk wel zo goed ?
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van boosterprik: “Derde vaccindosis geeft misschien jarenlange bescherming”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van booster­prik: “Derde vaccindo­sis geeft misschien jarenlange bescher­ming”

  Als het van Vlaams minister-president Jambon en gezondheidsminister Beke afhangt krijgen binnenkort alle Vlamingen een derde coronaprik. De groenen vinden dan weer dat er andere prioriteiten zijn. Maar wat zegt een expert terzake? Vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en expertengroep GEMS, laat zijn licht schijnen op de zogenaamde boosterprik. “Eind oktober of begin november gaan we weten of het een goed idee is om iedereen een derde vaccin te geven.”

Wetenschap & Planeet