Een dosis van het Moderna-vaccin tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Een dosis van het Moderna-vaccin tegen het coronavirus. © EPA

Moderna claimt successen bij proeven met kindervaccin

Het coronavaccin van producent Moderna heeft ook een “robuuste” werking bij kinderen tussen 6 en 11 jaar. Dat is maandag meegedeeld door de onderneming, die “op korte termijn” bij de regulatoren een aanvraag tot goedkeuring in die leeftijdsgroep zal indienen.

5 reacties

 • Marcel Vanalderweireldt

  1 jaar geleden
  Vaccinatie verplicht maken; wie weigert moet buiten de maatschappij gesteld worden (outlaw) omdat ze verantwoordelijk zijn dat de rest van de mensheid geen vrijheid meer kent om zonder mondmasker - in hun eigen microben - te leven.
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  Dat zou een hele grote Stap in de goede richting zijn. Alleen niet genoeg, want baby's zijn vatbaar vanaf 3 maanden
 • roger boons

  1 jaar geleden
  maak vaccin verplicht voor iedereen .
 • Liv Jansen

  1 jaar geleden
  Inderdaad, kinderen hoeven geen proefkonijnen te worden! Zij hebben een goed immuunsysteem. Laat ze buiten ravotten en zich vuil maken en dat zouden wij ook beter doen! De grote meerderheid van de volwassenen heeft te weinig vit D, nochtans onze beste immuniteitsbeschermer en dat is al lang geweten. Iedereen zou in plaats van verplicht gevaccineerd te worden, beter verplicht worden een bloedanalyse te laten maken om te zien of we geen tekort hebben aan onze natuurlijke immuun boosters!
 • Peter van Dijk

  1 jaar geleden
  Kinderen hebben een geweldig immuunsysteem, die hebben helemaal geen spuit nodig. En met de toenemende graad aan vaccinatie, nemen ook de besmettingscijfers weer toe. Werken die vaccins dan eigenlijk wel zo goed ?
 1. Aarsmaden zijn de meest voorkomen­de worminfec­tie in België: wat is het precies? En hoe loop je het op?
  PREMIUM

  Aarsmaden zijn de meest voorkomen­de worminfec­tie in België: wat is het precies? En hoe loop je het op?

  Aarsmaden zijn een van de meest voorkomende worminfecties in België. De parasiet is ongevaarlijk, maar zorgt wel voor hevige jeuk aan de anus. Hoe loop je zoiets op? En klopt het dat je de wormen met het blote oog kan zien? Professor Danny De Looze (UZ Gent) legt uit hoe je een aarsworm herkent en hoe je ervan afgeraakt. “Tijdens de behandeling kun je best alle onderbroeken, lakens en handdoeken wassen op 60 graden. Aarswormen kunnen namelijk overleven op textiel.”
 2. Welke medicijnen zijn verborgen dikmakers? “Sommige middelen verminderen de verzadiging, waardoor je maar blijft eten”
  PREMIUM

  Welke medicijnen zijn verborgen dikmakers? “Sommige middelen verminde­ren de verzadi­ging, waardoor je maar blijft eten”

  Wanneer mensen wat gewicht bijkomen, wordt één factor vaak over het hoofd gezien: medicijnen. “Geneesmiddelen kunnen effectief als bijwerking hebben dat je verzwaart”, zegt apotheker Matthieu Van der Beken. “Maar in sommige behandelingen zijn de voorgeschreven middelen ook wel écht nodig.” Over welke medicatie gaat het? En hoe pak je dat best aan als je merkt dat je er last van hebt? De apotheker schept duidelijkheid.
 1. INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van boosterprik: “Derde vaccindosis geeft misschien jarenlange bescherming”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Pierre Van Damme over zin en onzin van booster­prik: “Derde vaccindo­sis geeft misschien jarenlange bescher­ming”

  Als het van Vlaams minister-president Jambon en gezondheidsminister Beke afhangt krijgen binnenkort alle Vlamingen een derde coronaprik. De groenen vinden dan weer dat er andere prioriteiten zijn. Maar wat zegt een expert terzake? Vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie en expertengroep GEMS, laat zijn licht schijnen op de zogenaamde boosterprik. “Eind oktober of begin november gaan we weten of het een goed idee is om iedereen een derde vaccin te geven.”