Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Maskot

Migrainemiddel Aimovig terugbetaald vanaf 1 juni

Aimovig, een duur middel tegen zware migraine, wordt vanaf 1 juni terugbetaald in ons land. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

6 reacties

 • Annette Mondelaers

  1 maand geleden
  Bedankt beste minister Frank. Een nieuw leven kan starten voor mijn dochter, Bedankt
 • Katrien Spildooren

  1 maand geleden
  Ik krijg de aimovogspuit al enkele maanden via een proefproject, en deze werkt fantastisch. Mijn aanvallen zijn drastisch verminderd en zijn ook draaglijker geworden. Dit is het eerste preventieve middel dat voor mij zo goed werkt.
 • Peter van Nieuwpoort

  1 maand geleden
  Je zal maar 7 dagen per maand migraine hebben!
 • sofie stikkers

  1 maand geleden
  Ik ben zo blij! Dank u wel.
 • Daniel Goolaerts

  1 maand geleden
  Vooruit ! dit is goed nieuws voor de betrokkenen met Dank aan de betrokken minister die dit geregeld heeft . Hiermee krijgen veel patiënten hun sociaal leven terug. Nu nog de COVID-19 weg !
 1. Moderna betwist potentiële link met hartontsteking: “Geen wetenschappelijk bewijs”

  Moderna betwist potentiële link met hartontste­king: “Geen wetenschap­pe­lijk bewijs”

  De Amerikaanse vaccinproducent Moderna betwist dat zijn vaccin mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn van ontstekingen van de hartspier (myocarditis) of het hartzakje (pericarditis). Zowel bij het Europese Geneesmiddelagentschap EMA als bij de Amerikaanse tegenhanger FDA loopt er momenteel een onderzoek naar een mogelijk verband. Na het beoordelen van de beschikbare gegevens "kan er geen causale relatie met het vaccin worden vastgesteld", klinkt het bij Moderna.
 2. Xenia (44) en tal van migrainepatiënten roepen overheid op om dure medicatie terug te betalen: “Net nu ik geen pijn meer voel, sturen ze me terug die hel in”
  PREMIUM
  Tielt-Winge/Eppegem

  Xenia (44) en tal van migrainepa­tiën­ten roepen overheid op om dure medicatie terug te betalen: “Net nu ik geen pijn meer voel, sturen ze me terug die hel in”

  Tot 18 dagen per maand last hebben van hevige migraineaanvallen, terwijl het medicijn om dat te verhelpen niet wordt terugbetaald door ons land. Het is het lot van Xenia (44) uit Eppegem en Monique (55) uit Tielt-Winge. Zij hopen nu met een petitie de minister van Volksgezondheid te overhalen om hun laatste redmiddel opnieuw gratis te maken. “Want zonder dit medicijn lig ik drie tot vier dagen in bed en ben ik te ziek om buiten te komen.”

Wetenschap & Planeet