Volledig scherm
© Shutterstock

Microplastics ontdekt in placenta's van ongeboren baby's

Voor het eerst zijn microplasticdeeltjes aangetroffen in placenta's van ongeboren baby's. Dat is erg verontrustend en kan de ontwikkeling van de foetus mogelijk schaden, zeggen de wetenschappers in Rome die de ontdekking deden.

7 reacties

 • Carla Van Geel

  3 dagen geleden
  Hoe het mogelijk is dat er nog altijd geen verbod is om micro plastic te gebruiken is een raadsel. Zelfs in tandpasta zitten micro plastic deeltjes en veel apothekers weten het zelfs niet.
 • Pascale Sienaert

  4 weken geleden
  Volledig mee eens Yves! De mens heeft heel de planeet aarde om zeep geholpen... Moord alle dieren uit en denkt ermee weg te komen? ik vind het niet meer dan terecht dat ook wij nu microplastics in ons lijf hebben. De oceaan ligt er vol van! Al jaren sterven er dieren door vergiftiging.
 • Argus Vercauteren

  4 weken geleden
  Dat is geen goed nieuws. Wanneer het immuunsysteem aangetast raakt, krijgen virussen, bacteriën en kanker immers vrij spel. Schaal- en schelpdieren (mosselen) kan men beter niet teveel op het menu zetten omdat deze het zeewater filteren en dat resulteert in een opeenstapeling van microplastics in het maag-darmkanaal van deze organismen. Misschien liggen microplastics ook aan de basis van de steeds dommer wordende mensheid?
 • karin verwimp

  4 weken geleden
  Eigenlijk is dat goed nieuws. Want als niet enkel de fauna en flora door de vervuiling getroffen wordt maar ook ongeboren kinderen, gaat men misschien eindelijk iets doen aan die vervuiling veroorzaakt door plastiek.
 • Veronica Voorhelst

  4 weken geleden
  De aarde en de mens passen zich gewoon aan elkaar aan. Elke reactie veroorzaakt een reactie.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet