Microbioloog Herman Goossens is niet enthousiast over de vaccinatie van 5- tot 12-jarigen.
Volledig scherm
Microbioloog Herman Goossens is niet enthousiast over de vaccinatie van 5- tot 12-jarigen. © AFP/Belga

Microbioloog Herman Goossens legt uit waarom hij niet enthousiast is over vaccinatie 5- tot 12-jarigen

Eind december verwacht België een eerste levering met 336.000 dosissen van het Pfizer-vaccin dat geschikt is voor -12-jarigen. Microbioloog Herman Goossens, die zelf kleine kinderen heeft, is niet enthousiast over die vaccinatie bij kinderen. Dat vertelde hij in het VRT-programma ‘De Zevende Dag’. 

108 reacties

 • Kim Verpoorter

  1 maand geleden
  Er werd groepsimmuniteit beloofd bij 80%, er werd vrijheid beloofd vanaf dat men die 2 prikken had gehaald, nu plots zijn kinderen wel de motor van de besmettingen, 6 maanden wachten worden er ineens maar 4 voor een derde prik,… sorry maar echt deskundig is dit niet. Volwassenen en kinderen die deel willen nemen aan het experiment: voel je vrij. Maar laat de anderen toch gerust.
 • Marc Formesyn

  2 maanden geleden
  IDD iedereen ( = IEDEREEN ) verplicht vaccineren , zo snel als kan !
 • Carlo Everaert

  2 maanden geleden
  Wat betreft die mondmaskers bij kinderen... wel dit zal de besmettingen verhogen. Hoeveel mondmaskers worden er niet, al of niet accidenteel, verwisseld? In mijn fitnessgroep lagen vorige week 3 blauwe mondmaskers bij elkaar terwijl men sportte.
 • Rudi Vanmechelen

  2 maanden geleden
  Gevaccineerde kinderen zullen het virus ook verspreiden! Zelf worden ze er niet ziek van! Waarom dan vaccinatie?
 • Olivier Paquay

  2 maanden geleden
  stop in de commentaren toch eens met die onzin over polio ! polio vaccin is eenmalig, en bestond toen het verplicht werd al meer dan 10 jaar. bovendien zijn bij het polio vaccin net diegenen die zich moeten vaccineren ook diegenen die het risico lopen. maw niks maar dan ook niks met elkaar te maken.
 1. Experts over nieuwe maatregelen: “Alsof het huis in brand staat en de brandweer zegt dat ze over drie weken komen blussen”
  PREMIUM

  Experts over nieuwe maatrege­len: “Alsof het huis in brand staat en de brandweer zegt dat ze over drie weken komen blussen”

  De maatregelen die het Overlegcomité gisteren invoerde zijn volgens statistici en zorgverstrekkers stappen in de goede richting. Alleen komen ze te laat en valt nog maar te bezien of ze, gezien de hete adem van de omikronvariant, de druk op de ziekenhuizen duurzaam kunnen temperen. Dat de afkoelingsperiode in het onderwijs niet vroeger komt en dat voetbalwedstrijden in de pro league met publiek kunnen doorgaan, zijn doornen in het oog van de experts. “Ja, de vierde golf lijkt zijn piek te hebben bereikt, maar er komt een vijfde golf. Meer nog: de komende jaren zullen we twee pieken per jaar krijgen.”

Wetenschap & Planeet